Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Compania care oferă pasagerilor vouchere dacă acceptă să se cântărească la urcarea în avion

O altă companie aeriană a început să le ceară pasagerilor săi să se ofere voluntari pentru a se urca pe cântar înainte de îmbarcarea în avion.    

Finnair colectează acum kilogramele pasagerilor săi pe bază de voluntariat, ca parte a „calculelor de echilibru al aeronavei”. Compania aeriană cere ca oamenii să fie cântăriți împreună cu bagajele de mână la poarta de plecare, astfel încât compania să își poată actualiza greutățile medii, așa cum cere autoritatea aviației civile, conform Business Insider.

„Folosim datele de cântărire pentru calculele medii necesare pentru operarea în siguranță a zborurilor, iar datele colectate nu sunt legate în niciun fel de datele personale ale clienților”, a declarat Satu Munnukka, șeful proceselor la sol de la Finnair, într-un comunicat din 5 februarie. Numele pasagerilor sau numerele de rezervare nu sunt înregistrate împreună cu greutatea acestora.

Începând de miercuri, 600 de pasageri s-au oferit voluntar să fie cântăriți, a relatat The Guardian, citând un purtător de cuvânt al Finnair. Persoanele care au fost de acord să fie cântărite au fost compensate cu o etichetă de bagaje gratuită.

Participanților nu li se cere numele sau numărul de rezervare. „Doar agentul de la serviciul clienți care lucrează la punctul de măsurare poate vedea greutatea totală, astfel încât puteți participa la studiu cu toată liniștea”, a declarat Munnukka.

Citește și
avion florida
Două persoane au murit, după ce un avion privat s-a prăbușit pe o autostradă din Florida. „A pierdut ambele motoare” | VIDEO

Datele vor fi colectate în lunile februarie, aprilie și mai pentru o varietate de zboruri cu plecare de la hub-ul Finnair din Helsinki, a precizat compania aeriană.

Finnair folosește propriile măsurători ale greutății pasagerilor, iar autoritățile cer ca datele să fie actualizate la fiecare cinci ani. Ultima rundă de date a fost colectată între 2017 și 2018, potrivit comunicatului.

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Aviației colectează, de asemenea, propriile date privind greutatea pasagerilor pentru calculele privind masa și echilibrul aeronavelor. Cel mai recent studiu al acesteia, din 2022, a arătat că greutatea medie a pasagerilor nu a crescut sau a scăzut semnificativ de la ultimul studiu din 2009.

Air New Zealand, Korean Air, Hawaiian Airlines au făcut cereri similare pasagerilor în ultimul an, pentru a înțelege mai bine greutatea medie pentru siguranță. Uzbekistan Airlines a început să cântărească pasagerii din același motiv în 2015.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult