Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Compania care deține TikTok nu vrea să vândă aplicația, în ciuda legii promulgate în SUA. Ce prevede documentul

ByteDance, compania chineză care deține TikTok, a anunțat cp nu va vinde aplicația, după ce SUA a adoptat o lege care o obligă să facă acest lucru sau să fie interzisă pe teritoriul american, scrie BBC.  

„ByteDance nu are niciun plan de a vinde TikTok", a postat compania pe contul său oficial de pe Toutiao, o platformă de socializare pe care o deține.

La începutul acestei săptămâni, reprezentanții TikTok au declarat că vor contesta în instanță legea „neconstituțională".

Declarația celor de la ByteDance a venit ca răspuns la un articol al site-ului industriei tehnologice The Information, care a afirmat că explorează potențiala vânzare a operațiunii TikTok în SUA fără algoritmul care o alimentează.

„Articolele din presa străină potrivit cărora ByteDance ar vinde TikTok nu sunt adevărate", a declarat compania în postarea care a inclus o captură de ecran a articolului cu caracterele chinezești însemnând „zvon fals" ștampilate pe el.

Citește și
tiktok
Legea care ar putea duce la interzicerea TikTok în SUA, pe masa lui Biden. Când ar putea fi blocată platforma

Legea care cere o vânzare sau interzicere a fost semnată miercuri de președintele american Joe Biden.

Înăsprirea controlului Beijingului asupra companiilor private a generat îngrijorări în SUA și în alte țări occidentale cu privire la controlul pe care îl are Partidul Comunist Chinez asupra ByteDance și asupra datelor pe care le deține.

TikTok a negat în mod repetat afirmațiile conform cărora guvernul chinez deține controlul asupra ByteDance.

„Suntem încrezători și vom continua să luptăm pentru drepturile noastre în instanțe", a declarat șeful TikTok, Shou Zi Chew, într-un videoclip postat pe platformă săptămâna aceasta.

Potrivit TikTok, fondatorul chinez al ByteDance deține 20% din acțiuni, prin intermediul unei participații de control în cadrul companiei.

Aproximativ 60% sunt deținute de investitori instituționali, inclusiv de marile firme de investiții americane Carlyle Group, General Atlantic și Susquehanna International Group.

Restul de 20% este deținut de angajații săi din întreaga lume, iar trei dintre cei cinci membri ai consiliului de administrație al ByteDance sunt americani.

Cu toate acestea, TikTok nu se confruntă cu o interdicție imediată în SUA.

Noua lege acordă ByteDance nouă luni pentru a vinde afacerea și o perioadă de grație suplimentară de trei luni, înainte ca o eventuală interdicție să poată fi aplicată.

Aceasta înseamnă că termenul de vânzare va veni cel mai probabil cândva în 2025, după ce câștigătorul alegerilor prezidențiale din 2024 va prelua funcția.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult