Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Combatante ucrainence cântă „Bella Ciao” în tranşeu. VIDEO VIRAL

O înregistrare video în care două ucrainence soldat cântau, într-un tranşeu, imnul italian antifascist „Bella Ciao” împotriva invaziei ruse a devenit viral pe reţele de socializare.

Una dintre ucrainence a profitat de acest respiro muzical şi şi-a schimbat magazia mitralierei.

Filmulețul a fost vizualizat de peste un milion de ori de când a fost publicat prima oară, la jumătatea lunii iunie, atrăgând atenția lumii de abia miercuri, potrivit News.ro.

O jurnalistă de la CNN, Frida Ghitis, care a repostat miercuri înregistrarea video pe contul său de Twitter, a scris despre o prezenţă puternică a femeilor în armata ucraineană, în care constituie un procent de 22% din trupe.

Femeile ucrainene erau cantonate anterior în sarcini logistice sau la infirmerie, însă acum se află pe front.

Citește și
referendum
Ucraina avertizează cetățenii care ajută la desfășurarea referendumurilor pentru alipirea la Rusia. Ce pedepse riscă
Imnul a fost cântat și în Iran. Care sunt originile melodiei

Imnul a fost cântat de asemenea în persană, recent, în Iran, în semn de opoziţie faţă de regimul de opresiune după moartea unei tinere.

Aceste interpretări ale femeilor ale „Bella Ciao” readuc cântecul înapoi la originile sale. Melodia, înainte să exprime sentimente antifasciste italiene împotriva lui Mussolini şi înainte să cunoască o glorie pop şi să fie depolitizat prin serialul La Casa de Papel, era cântat de muncitoare agricole care se speteau în orezării şi care-l cântau pentru a denunţa condiţiile de muncă grele.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult