Modifica setarile cookie
Toate categoriile

CNN: “Joe Biden i-a spus președintelui ucrainean că Rusia ar putea ataca în februarie”. Ce spune Casa Albă despre discuție

Your browser doesn't support HTML5 video.

Apelul dintre președintele american, Joe Biden, și cel ucrainean, Volodimir Zelenski, nu ar fi decurs prea bine, conform unui oficial din Ucraina, variantă negată, însă, de Casa Albă.

Oficialul a susținut, pentru CNN, că în timpul convorbirii, catalogată drept "lungă și sinceră" Biden l-ar fi avertizat pe omologul său ucrainean că un atac rusesc ar fi iminent.

Zelenski și-ar fi reiterat poziția conform căreia amenințarea din partea Rusiei rămâne „periculoasă, dar ambiguă” și că nu este sigur că va avea loc un atac, după cum a spus oficialul.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, Emily Horne, a contestat descrierea apelului făcută de înaltul oficial ucrainean. Ea a precizat că Biden a spus că Rusia ar putea afaca în februarie, dar nu că e sigur. 

„Surse anonime dau informații false”, a spus ea pentru CNN.  “Președintele Biden a spus că există o posibilitate ca rușii să invadeze Ucraina în februarie. El a spus asta în mod public și am avertizat despre asta de mai multe luni. Informațiile despre ceva în plus sau diferite sunt complet false”, a punctat ea.

Citește și
Bogdan Aurescu
Ministrul de Externe: Nu văd absolut nicio problemă ca Rusia să viziteze baza de la Deveselu şi să se convingă

Conform unui oficial american de securitate națională, apelul dintre cei doi lider a durat o oră și 20 de minute. La rândul său, acesta a catalogat apelul drept lung, serios, dar productiv.

Inclusiv acesta a susținut că Biden a spus că oficialii americani cred că o invazie ar putea avea loc în luna februarie, dar că acest lucru nu este sigur. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult