Apelul dintre președintele american, Joe Biden, și cel ucrainean, Volodimir Zelenski, nu ar fi decurs prea bine, conform unui oficial din Ucraina, variantă negată, însă, de Casa Albă.

Oficialul a susținut, pentru CNN, că în timpul convorbirii, catalogată drept "lungă și sinceră" Biden l-ar fi avertizat pe omologul său ucrainean că un atac rusesc ar fi iminent.

Zelenski și-ar fi reiterat poziția conform căreia amenințarea din partea Rusiei rămâne „periculoasă, dar ambiguă” și că nu este sigur că va avea loc un atac, după cum a spus oficialul.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, Emily Horne, a contestat descrierea apelului făcută de înaltul oficial ucrainean. Ea a precizat că Biden a spus că Rusia ar putea afaca în februarie, dar nu că e sigur. 

„Surse anonime dau informații false”, a spus ea pentru CNN.  “Președintele Biden a spus că există o posibilitate ca rușii să invadeze Ucraina în februarie. El a spus asta în mod public și am avertizat despre asta de mai multe luni. Informațiile despre ceva în plus sau diferite sunt complet false”, a punctat ea.

Conform unui oficial american de securitate națională, apelul dintre cei doi lider a durat o oră și 20 de minute. La rândul său, acesta a catalogat apelul drept lung, serios, dar productiv.

Inclusiv acesta a susținut că Biden a spus că oficialii americani cred că o invazie ar putea avea loc în luna februarie, dar că acest lucru nu este sigur.