Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ciocniri violente în Irak între poliție și protestatari: 7 persoane au fost rănite

Forţele de securitate irakiene s-au ciocnit cu protestatarii, rănind 7 dintre ei sâmbătă, la Bagdad, după ce autorităţile au început să înlăture barierele de beton ridicate luni de zile în apropierea unui principal sit de demonstraţii antiguvernamentale.

Numărul persoanelor rănite a fost confirmat de medici, potrivit Reuters.

 

Poliţia a efectuat de asemenea un raid în noaptea de vineri spre sâmbătă asupra unui sit-in la Basra şi a desfăşurat acolo forţe sâmbătă dimineaţă devreme, în încercarea de a desfiinţa o principală tabără de protestatari şi deschide drumurile blocate de manifestanţi în oraşul din sud, au declarat surse de securitate, potrivit Agerpres.

 

Citește și
ambasada sua bagdad
Atac cu rachete în apropierea ambasadei Statelor Unite din Irak

Forţele de securitate au arestat 16 manifestanţi în Basra.

Măsurile forţelor de securitate, care par să vizeze să pună capăt lunilor de tulburări antiguvernamentale, intervin după ce susţinători ai puternicului cleric populist Moqtada al-Sadr au început să-şi strângă corturile şi să părăsească sit-in-urile.

Sadr a scris pe Twitter vineri noapte că va opri orice implicare a susţinătorilor săi în demonstraţiile la care a chemat din octombrie pentru înlăturarea elitei conducătoare din Irak.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult