Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cine a fost David Hosier, bărbatul care a fost executat în Missouri, SUA. Susținea că este nevinovat

Un fost militar american condamnat la moarte pentru uciderea în 2009 a unei femei cu care a avut o aventură a fost executat marţi în Missouri, în centrul Statelor Unite, notează AFP.

David Hosier, 69 de ani, a fost executat prin injecţie letală şi a fost declarat mort la ora locală 18.11.

Este a doua execuţie de la începutul anului în Missouri şi a şaptea în Statele Unite, pe lângă cea anulată în ultimul moment pe 28 februarie în Idaho (nord-vest) după ce persoanei condamnate nu i s-a putut administra soluţia letală în termenul legal.

David Hosier, un fost pompier care a servit în Marina SUA, a fost condamnat în 2013 pentru uciderea Angelei Gilpin, despre care a spus întotdeauna că este nevinovat.

 

Citește și
Toomaj Salehi
Rapperul iranian Toomaj Salehi, acuzat de faptul că este ”inamicul lui Allah”, a fost condamnat la moarte

Guvernatorul republican al statului, Mike Parson, a respins apelurile finale pentru clemenţă, în special din partea parlamentarilor democraţi din Missouri care au subliniat că David Hosier suferea de leziuni cerebrale la momentul crimei despre care juriul nu a avut cunoştinţă.

David "Hosier i-a ucis pe Angela şi Rodney Gilpin în apartamentul lor din Jefferson City, în Missouri, în timpul unei crize de gelozie", a declarat luni guvernatorul într-un comunicat, precizând că, dacă nu a fost condamnat pentru uciderea soţului, juriul l-a considerat autorul ambelor crime.

"Nicio instanţă nu a găsit niciodată vreo eroare în condamnarea sa", a adăugat el.

În total, 24 de execuţii au fost realizate în Statele Unite în 2023, toate prin injecţie letală.

Pedeapsa cu moartea a fost abolită în 23 de state americane din 50. Alte şase (Arizona, California, Ohio, Oregon, Pennsylvania şi Tennessee) respectă un moratoriu asupra execuţiilor prin decizie a guvernatorului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult