Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Chinurile îndurate de sportivii minori din Japonia. Raportul care dezvăluie decese și abuzuri sexuale

Human Rights Watch a denunțat violența la care sunt supuși sportivii minori în Japonia, într-un raport citat de Le Monde.

Organizația a adunat mărturii de la aproape 800 de sportivi, care au vorbit despre tratamentul suportat când erau minori.

Între 1983 și 2016, la cursurile și competițiile școlare de judo au fost cel puțin 121 de decese, mai susține Human Rights Watch, care precizează că în nicio altă țară devoltată nu s-a mai întâmplat așa ceva. ”Nu se știe câte dintre decese sunt strict legate de abuzul antrenorilor”, se mai arată în raport.

”90% dintre coechipierii mei au fost victime ale violenței fizice”, a declarat sub protecția anonimatului un sportiv în vârstă de 23 de ani, care a jucat baseball la un liceu din Saitama.

Tot anonimă este și declarația unei atlete care a făcut performanță timp de 20 de ani. Ea spune că era lovită zilnic de antrenor. ”De fiecare dată îmi venea să vomit. Parfumul lui, mâinile, ochii, chipul, vocea, tot ce-l privea mă dezgusta", a povestit aceasta.

Citește și
inundații
Inundații catastrofale în Japonia. Cel puțin 70 de oameni au murit în urma ploilor torențiale

Abuzurile fac parte dintr-un raport publicat pe 20 iulie, intitulat ”Am fost lovit de atâtea ori încât nu mai pot număra: Abuzul sportivilor minori din Japonia”.

Unii dintre sportivii care au depus mărturie au participat la Jocurile Olimpice sau la Jocurile Paralimpice. Pe lângă bătăi, sunt amintite și alte metode dure, precum privarea de hrană și apă, dar și abuzuri sexuale.

”De zeci de ani, copiii au fost brutalizați și insulați în Japonia pentru trofeele și medaliile pe care trebuie să le câștige”, a spus Minky Worden, director de inițiative globale al HRW.

Rapotul conține 56 de interviuri cu actuali și foști sportivi din cel puțin 16 discipline și o anchetă online, desfășurată în acest an, între martie și iunie, la care au participat 757 de actuali și foști sportivi.

Agenția de Sport din Japonia a declarat pentru CNN că a luat la cunoștință raportul. Instituția a subliniat că ”violența în instruirea sportivă nu este admisă” și că au fost luate măsuri pentru a elimina un asemenea comportament.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult