Modifica setarile cookie
Toate categoriile

China avansează în cursa pentru un leac anti-COVID. Va folosi un vaccin pe militarii săi

Armata chineză a primit aprobarea necesară pentru a folosi pe militarii săi un vaccin potenţial creat împotriva maladiei COVID-19 de divizia ei de cercetare şi de CanSino Biologics.

Acest lucru s-a întâmplat după ce studiile clinice au dovedit că acest tratament este sigur şi prezintă o anumită eficacitate, au anunţat luni reprezentanţii companiei chineze, potrivit Agerpres.

Ad5-nCoV este unul dintre cele opt vaccinuri potenţiale chinezeşti care au primit aprobarea pentru a fi testate pe oameni în China şi în străinătate împotriva COVID-19, maladia respiratorie cauzată de noul coronavirus. Acest vaccin a fost aprobat pentru a fi utilizat în teste pe oameni şi în Canada.

Vaccinul, aprobat doar pentru armată

 

Comisia Militară Centrală din China a aprobat folosirea vaccinului de către armata chineză pe 25 iunie pentru o perioadă de un an, au precizat reprezentanţii companiei CanSino Biologics. Acest vaccin potenţial a fost dezvoltat de CanSino în colaborare cu un institut de cercetare din cadrul Academiei de Ştiinţe Militare (AMS).

Citește și
Virgil Păunescu
OncoGen: „Vaccinul anti-Covid e gata şi acum”. De ce nu poate fi folosit încă

"Ad5-nCoV este în prezent limitat doar la utilizare militară şi folosirea lui nu poate fi extinsă la un spectru mai larg de vaccinare fără o aprobare din partea Departamentului de Suport Logistic", precizează comunicatul emis de CanSino, referindu-se la departamentul din cadrul Comisiei Militare Centrale care autorizează folosirea pe militari a vaccinurilor.

Reprezentanţii CanSino au refuzat să dezvăluie dacă injectarea cu noul vaccin potenţial este obligatorie sau opţională, invocând motivul secretului comercial.

Această aprobare militară a fost anunţată la puţin timp după ce China a decis la începutul acestei luni să administreze alte două vaccinuri potenţiale angajaţilor companiilor de stat care călătoresc în străinătate.

Studiile clinice de fază 1 şi 2 cu vaccinul dezvoltat de CanSino Biologics au arătat că tratamentul are potenţialul de a preveni afecţiunile cauzate de noul coronavirus, care a ucis deja peste o jumătate de milion de persoane pe plan global, însă succesul său comercial nu este garantat, a precizat compania chineză.

Separat, AMS a primit la începutul lunii iunie autorizaţia necesară pentru a testa un al doilea vaccin experimental al său în cadrul unor studii realizate pe pacienţi umani.

Deocamdată, la nivel mondial niciun vaccin nu a fost aprobat pentru utilizare comercială împotriva maladiei cauzate de noul coronavirus, însă 12 vaccinuri dintr-un grup de peste 100 de tratamente candidate au ajuns deja în etapa testelor pe pacienţi umani.

Cursa mondială pentru un vaccin

 

Într-o actualizare a situaţiei publicată de OMS la 16 iunie au fost identificate unsprezece studii clinice diferite, aflate în derulare la nivel mondial pentru obţinerea unui vaccin contra COVID-19.

Peste jumătate dintre studiile clinice care implică subiecţi umani (spre deosebire de cele efectuate pe animale de laborator) sunt în desfăşurare în China, ţara în care a fost identificat pentru prima dată virusul cu potenţial letal SARS-CoV-2, care provoacă boala COVID-19. Chiar dacă numărul de noi cazuri este în creştere la Beijing, China intenţionează să fie prima ţară din lume care vine cu un vaccin şi şi-a accelerat studiile.

La nivel mondial, vaccinurile candidate în curs de dezvoltare se află, în mare parte, în Faza 1 de studiu clinic, primul dintre cei trei paşi pentru testarea siguranţei. Câteva sunt în Faza a 2-a în care, alături de Faza a 3-a, este testată eficacitatea.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult