Modifica setarile cookie
Toate categoriile

China a intervenit într-o țară puternic bombardată de Israel. Acțiunea demarată de regimul de la Beijing

China a declarat sâmbătă pentru AFP că a evacuat 215 dintre cetăţenii săi din Liban, unde Israelul efectuează bombardamente intense de luna trecută, ucigând peste o mie de persoane, potrivit autorităţilor libaneze.

Începând cu 23 septembrie, armata israeliană a desfăşurat o campanie de atacuri care au lovit sudul şi estul Libanului, precum şi capitala Beirut, în special suburbiile sale sudice - bastionul mişcării şiite pro-iraniene Hezbollah.

Israelul afirmă că face acest lucru pentru a-şi securiza frontiera de nord cu Libanul.

"Potrivit ultimului raport, un total de 215 cetăţeni chinezi au fost evacuaţi în siguranţă din Liban sub egida guvernului chinez, în două grupuri", a precizat Ministerul chinez al Afacerilor Externe într-un comunicat transmis AFP, potrivit News.ro.

"Ambasada Chinei în Liban continuă să îşi îndeplinească misiunea pe teritoriul libanez şi va continua să îi ajute pe cetăţenii chinezi aflaţi pe teren să ia măsuri de securitate", a subliniat acesta.

Citește și
Repatriați din Liban
Zeci de români şi familiile acestora au fost repatriaţi din Liban. Cât plătesc cei care vor să fugă din calea războiului
China, „foarte îngrijorată”

Ministerul nu a precizat unde au fost evacuaţi cetăţenii chinezi. De asemenea, nu a spus dacă numărătoarea a inclus sau nu taiwanezi - adesea consideraţi de Beijing ca cetăţeni ai săi în acest tip de evaluare.

Potrivit autorităţilor libaneze, mai mult de o mie de persoane au fost ucise în ţară începând cu 23 septembrie. De asemenea, guvernul libanez estimează că aproximativ 1,2 milioane de persoane au fost strămutate.

Marţi, China s-a declarat "foarte îngrijorată" după anunţul Israelului privind o ofensivă terestră în Liban şi s-a opus "oricărei încălcări a suveranităţii Libanului".

Forţă politică şi militară puternică în Liban, Hezbollah a deschis un front împotriva Israelului în urma atacului din 7 octombrie 2023 al aliatului său palestinian Hamas, care a declanşat ofensiva armatei israeliene împotriva Gaza.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult