Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cercetătorii francezi testează 4 tratamente experimentale împotriva Covid-19, pe 3.000 de oameni

Un test clinic european menit să evalueze patru tratamente experimentale în lupta împotriva noului coronavirus a început în Franţa, a anunţat Institutul Naţional francez de Sănătătate şi Cercetare Medicală (INSERM), relatează Reuters.

Intitulat ”Discovery”, testul priveşte clorochina, un tratament împotriva malariei, care a obţinut rezultate promiţătoare în cadrulunui studiu efectuat pe un număr redus de pacienţi la Marsilia, dar care provoacă o dezbatere în interiorul comunităţii medicale.

Testul are ca scop să analizeze eficienţa şi toleranţa opţiunilor terapeutice la pacienţi într-o perioadă limitată de timp”, a anunţat duminică într-un comunicat Inserm.

În afară de clorochină, testul urmează să evalueze de asemenea remdesivir, lopinavir în combinaţie cu ritonavir - şi aocierea sau nu a acestui din urmă tratament cu inferon beta.

În partea sa franceză, testul include cel puţin 800 de pacienţi atinşi de forme severe de noul coronavirus.

Citește și
facebook
Facebook a anunțat că va reduce calitatea conţinutului video în Europa

În total, aproximativ 3.200 de pacienţi europeni sunt incluşi în studiu, la care s-au asociat Belgia, Olanda, Luxemburgul, Regatul Unit, Germania şi Spania.

Datele obţinute urmează să fie împărtăţite cu alt test internaţional - intitulat ”Solidarity” - care urmează să aibă loc sub egida Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

În contextul în care unele voci cer ca clorochina să fie folosită în lupta împotriva noului coronavirus, ministrul francez al Sănătăţii a îndemnat la prudenţă şi a amintit că speranţe legate de tratamente au fost uneori dezamăgite.

”Acest tratament, dacă este eficient, le va fi propus francezilor fără întârziere”, a declarat Olivier Véran la LCI, adăugând că mai mulţi pacienţi trataţi în spitale franceze sunt pe cale să-l experiemnteze.

”În 15 zile vom avea date consolidate”, a precizat el.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult