Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cercetătorii au descoperit molecula naturală care ucide coronavirusul. Se găsește în mere sau ceapă

Quercitina - un compus natural - acţionează ca un inhibitor specific al coronavirusului SARS-CoV-2.

Substanţa prezintă o acţiune destabilizatoare asupra 3CLpro, una dintre proteinele care stau la baza replicării agentului patogen, arată un studiu publicat recent într-o revistă de specialitate, scrie publicaţia italiană Il Messagero.

Descoperirea este prezentată în cadrul unui studiu demarat de Fundaţia spaniolă hna, în colaborare cu Institutul de nanotehnologie al Consiliului Naţional de Cercetare, CNR-Nanotec din Cosenza, publicat în Jurnalul Internaţional de Macromolecule Biologice.

"Deja, în acest moment, această moleculă este la același nivel cu cele mai bune antivirale folosite în prevenirea infectării cu coronavirus, însă niciuna dintre acestea nu este aprobată ca medicament", precizează Bruno Rizzuti.

Quercitina este prezentă din abundență în legumele și fructele obișnuite, precum caperele, ceapă roșie, ridichi și mere. Molecula este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante, antiinflamatoare și anti-alergice.

Citește și
alegeri
Alegeri locale 2020. Harta online cu lista completă de candidați din România

Quercitina poate fi ușor modificată pentru a dezvolta o moleculă de sinteză și mai puternică, spun oamenii de știință.

Rezultatele cercetărilor sunt prezentate într-un studiu demarat de o fundație spaniolă în colaborare cu Institutul de nanotehnologie al Consiliului National de Cercetare, CNR-Nanotec din Cosenza, publicat în Jurnalul Internațional de Macromolecule Biologice.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult