Modifica setarile cookie
Toate categoriile

CEO-ul Pfizer nu crede că ar fi necesară o a patra doză a vaccinului anti-COVID

Directorul general al companiei Pfizer, Albert Bourla, a declarat, luni, că nu este sigur de necesitatea unei a patra doze de vaccin anti-COVID-19 și că un vaccin pentru varianta Omicron, foarte contagioasă, va fi gata în martie, potrivit Reuters.

Comentariile sale sunt suprinzătoare, după ce directorul general al companiei Moderna, Stephen Bancel, declarase săptămâna trecută că oamenii ar putea avea nevoie de o altă doză, a patra, în toamna anului 2022, deoarece eficacitatea rapelurilor ar putea scădea în următoarele luni.

O creștere uriașă a cazurilor de COVID-19, determinată de Omicron, a forțat unele națiuni să ia în calcul o altă doză de rapel, dar primele semne sugerează că vaccinarea repetată ar putea fi greu de vândut, pe măsură ce populațiile asediate intră în al treilea an de pandemie.

"Nu știu dacă este nevoie de o a patra doză, acesta este un lucru care trebuie testat", a declarat Bourla pentru CNBC.

Se lucrează în prezent la o nouă versiune a vaccinului COVID-19 care ar fi eficient împotriva Omicron și a altor variante, a spus CEO-ul Pfizer.

Citește și
vaccin covid
Americanii vaccinați complet cu Pfizer vor putea primi rapelul după cinci luni, în loc de şase
Acord de peste un miliard de dolari 

Producătorul american de medicamente a anunțat, luni, trei acorduri pentru a extinde utilizarea tehnologiei ARN mesager (ARNm) pe care se bazează vaccinul său anti-COVID, inclusiv un pact în valoare de până la 1,35 miliarde de dolari cu Beam Therapeutics, specialist în editare genetică.

Pfizer a căutat să avanseze în dezvoltarea de vaccinuri și produse terapeutice bazate pe ARNm după ce a condus eforturile globale de a dezvolta un vaccin anti-COVID-19 împotriva pandemiei.

Compania va colabora, de asemenea, cu Codex DNA, pentru a valorifica tehnologia proprie a biotehnologiei, care ar putea permite dezvoltarea mai eficientă a vaccinurilor, a produselor terapeutice și a altor produse biofarmaceutice bazate pe ARNm.

Acordul cu biotehnologia privată Acuitas Therapeutics se va concentra pe utilizarea tehnologiei nanoparticulelor lipidice a companiei din Vancouver pentru dezvoltarea a până la zece vaccinuri sau produse terapeutice.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult