Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cel puțin șapte copii au fost uciși într-o explozie care a avut loc în sudul Siriei. Dispozitivul, amplasat de "teroriști"

Șapte copii au fost ucişi, sâmbătă ,de un "dispozitiv exploziv" în provincia Daraa din sudul Siriei, a anunțat presa de stat de la Damasc, potrivit AFP.  

"Şapte copii" au fost ucişi "şi alte două persoane au fost rănite, între care o femeie, când un dispozitiv exploziv amplasat de terorişti", a explodat în oraşul Sanamayn, a informat agenţia oficială de presă Sana, citând o sursă din poliţie.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a dat publicităţii un bilanţ diferit, raportând "opt copii de diferite vârste ucişi şi altul rănit" în explozie.

"Miliţiile" sunt acuzate că au amplasat dispozitivul exploziv pentru a viza o persoană neidentificată din zonă.

Deraa a fost leagănul revoltei din 2011 împotriva preşedintelui Bashar al-Assad, dar a revenit sub controlul Damascului în 2018 în cadrul unui acord de încetare a focului susţinut de Rusia.

Citește și
Rusia acuză Israelul că urmăreşte alimentarea conflictului din regiune prin atacurile asupra Siriei
Rusia acuză Israelul după atacurile asupra Siriei. SUA dau asigurări că nu au „nimic de-a face” cu agresiunea fără precedent

De atunci, provincia se confruntă cu crime, confruntări şi condiţii de viaţă dificile.

Declanşat în 2011, războiul din Siria a făcut peste 507 000 de victime, a provocat strămutarea a milioane de oameni şi a aruncat ţara într-o criză economică şi umanitară majoră. Conflictul a devenit din ce în ce mai complex de-a lungul anilor, prin implicarea grupărilor jihadiste şi a armatelor străine.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult