Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cel puţin o persoană a murit şi peste 200 au fost evacuate în Armenia din cauza inundaţiilor

Cel puţin o persoană a murit şi peste 200 au fost evacuate în Armenia din cauza inundaţiilor care au distrus un drum important şi mai multe poduri, au anunţat duminică autorităţile din această ţară din Caucaz, informează AFP.  

Potrivit Ministerului de Interne, o persoană şi-a pierdut viaţa şi o alta este dată dispărută, în timp ce 232 de persoane au părăsit regiunea Lori, din nordul Armeniei, din cauza inundaţiilor provocate de ploile abundente.

Mai multe poduri şi părţi ale unei importante autostrăzi care leagă această ţară muntoasă de Georgia au fost distruse de ieşirea din matcă a râului Debed, a precizat ministerul.

Compania naţională de căi ferate a anunţat că a anulat toate trenurile către Georgia din cauza alunecărilor de teren care au afectat şinele.

Premierul Nikol Pashinyan a vizitat zona afectată de inundaţii, unde operaţiunile de căutare şi salvare sunt în curs de desfăşurare, a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Nazeli Baghdasaryan, pe reţelele de socializare.

Citește și
indonezia
Inundaţii şi alunecări de teren în Indonezia. Cel puţin 28 de persoane au murit şi patru sunt dispărute

Circa 40.000 de persoane sunt afectate de inundaţii în fiecare an în Armenia, dezastre care costă ţara circa 100 de milioane de dolari în termeni de PIB, potrivit Băncii Mondiale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult