Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cel puţin două persoane au fost ucise şi 24 rănite într-un atac rusesc asupra unui hipermarket Harkov

Cel puţin două persoane au fost ucise şi 24 rănite sâmbătă într-un atac rusesc asupra unui hipermarket de produse de construcţii din Harkov.  

Este al doilea oraş ca mărime din Ucraina, unde s-ar fi putut afla peste 200 de persoane în momentul impactului, după cum a scris preşedintele Volodimir Zelenski pe Telegram - transmite France Presse.

Un număr mare de persoane sunt date dispărute. Mulţi oameni sunt răniţi, a declarat primarul Igor Terejov, în timp ce guvernatorul regional, Oleg Sinegubov, a afirmat că atacul a fost efectuat cu ajutorul a două bombe aeriene ghidate.

Imaginile postate pe reţelele de socializare ucrainene arătau clădirea cuprinsă de o imensă coloană de fum negru. Potrivit autorităţilor, între 10.000 şi 15.000 m2 sunt în flăcări.

Zelenski a făcut din nou apel la aliaţii occidentali ai Ucrainei să furnizeze ţării sale mai multe sisteme de apărare aeriană.

Citește și
boeing bahmut
Un avion de linie turcesc a ajuns pe frontul din Bahmut. Cum a pătruns în zona fierbinte a războiului din Ucraina

"Dacă Ucraina ar fi avut suficiente sisteme de apărare antiaeriană şi avioane de luptă moderne, astfel de atacuri ruseşti ar fi fost imposibile", a pledat preşedintele. "În fiecare zi, facem apel la lume: daţi-ne apărare aeriană, salvaţi oameni".

Oraşul Harkov, care avea o populaţie de 1,5 milioane de locuitori înainte de război şi este situat în apropierea frontierei ruseşti în nord-estul Ucrainei, este vizat în mod regulat de forţele Moscovei, care a lansat o ofensivă terestră în regiune la 10 mai.

Această ofensivă le-a permis să cucerească mai multe oraşe şi să forţeze Kievul să trimită întăriri în zonă. Cu toate acestea, Ucraina a dat asigurări vineri că asaltul a fost "oprit".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult