Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cel puțin doi morți și zece răniți într-un atac armat la Tel Aviv

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cel puțin două persoane au fost ucise și mai multe rănite într-un atac armat din centrul Tel Avivului, joi seară, într-o zonă cu mai multe baruri și restaurante frecventate de oameni, au declarat medicii israelieni, relatează The Washington Post.

Motivul atacului nu a fost imediat clar, dar a venit pe fondul tensiunilor crescute în urma unei serii de atacuri mortale efectuate de palestinieni.

Un număr mare de echipaje de intervenţii de urgenţă au sosit la faţa locului, iar poliţia, care îl caută pe atacator, le-a spus locuitorilor să rămână în case.

„Un terorist a deschis focul de la mică distanţă şi apoi a fugit pe jos. Mai multe persoane sunt rănite”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Eli Levy, la postul de televiziune Canal 13, conform Agerpres.

„Nu vă părăsiţi locuinţele. Nu scoateţi capul pe fereastră. Nu vă apropiaţi de balcoane'', i-a sfătuit el pe locuitori.

Citește și
campanie iodura potasiu
Ministerul Sănătății a lansat campania de informare privind pastilele de iodură de potasiu

 

 

Serviciul de urgență Magen David Adom din Israel a declarat că a primit informații despre un atac în „mai multe părți” din centrul orașului Tel Aviv. Acesta a spus că a evacuat șase persoane la un spital din apropiere, dintre care trei erau în stare gravă sau critică.

  Cel puțin o împușcătură a avut loc pe strada Dizengoff, o arteră centrală și un loc de întâlnire popular în weekend. Poliția a îndemnat oamenii să evite zona.  

 

 

Imaginile apărute în mass-media şi pe reţelele de socializare arătau oameni alergând pe străzi şi poliţia încercând să îl prindă pe agresor.

 

Potrivit presei locale, cele mai înalte autorităţi ale ţării, inclusiv premierul Naftali Bennett şi ministrul apărării Beny Gantz, se întâlnesc pentru a evalua situaţia de securitate şi măsurile ce trebuie luate, relatează EFE.

 

 

Acesta este cel de-al patrulea atac terorist grav pe care Israelul l-a suferit în ultimele săptămâni. Săptămâna trecută, un terorist a împuşcat şi ucis cinci persoane în oraşul Bnei Brak. Anterior, doi terorişti islamişti au împuşcat şi ucis doi israelieni în oraşul Hadera. În Be'er Sheva, un terorist a înjunghiat şi a ucis patru israelieni. Ierusalimul a fost, de asemenea, scena mai multor atacuri, scrie TPS Israel.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult