Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cel puțin 90 de cadavre, descoperite în Kenya. Adepții unei secte au postit până la moarte, pentru „a-L întâlni pe Iisus”

Autoritățile din Kenya au anunțat că au descoperit într-o pădure cadavrele a 90 de oameni, toți adepții unei secte care s-au înfometat până la moarte. Cel puțin 200 de persoane sunt încă date dispărute, relatează RTL News.  

Primele cadavre au fost descoperite în urmă cu aproximativ o săptămână, dar săpăturile au continuat, adeverindu-se cele mai pesimiste gânduri. 

 

Până miercuri, au fost dezgropate peste 90 de cadavre, susținători ai unui cult religios care s-au înfometat, practic au postit până la moarte. Rudele victimelor sunt în stare de șoc. „Ne întrebăm ce fel de putere a fost folosită”.

Liderul cultului, Paul Mackenzie Ntheng, conduce Biserica Internațională Good News și a reușit să atragă sute de oameni la ferma lui din apropierea orașului Malindi. Se presupune că le-a spus să postească până la moarte pentru „a-L întâlni pe Iisus”. 

Citește și
punga leu
Câțiva localnici au alertat autoritățile după ce au văzut un leu într-un gard viu. Ce era de fapt

Cea mai recentă cifră a Societății de Cruce Roșie din Kenya cu privire la numărul de dispăruți este de 213.

Ministrul de interne din Kenya a anunțat o operațiune extinsă la fața locului.

Totuși autoritățile au intervenit la timp pentru 34 de persoane care se înfometau de o perioadă îndelungată. Atarea lor era critică în momentul în care au fost găsiți, dar medicii care îi țin sub observație au reușit să îi stabilizeze. 

Pastorul a fost arestat, iar autoritățile continuă căutările „pentru a salva cât mai multe vieți”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult