Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cel puțin 6 oameni au murit și peste 3 milioane au rămas fără electricitate în Florida, care a fost lovită de uraganul Helene

Your browser doesn't support HTML5 video.

Furtuna Helene a lovit în această dimineață Florida cu forța unui urgan de categoria a patra.

Autoritățile au cerut oamenilor să rămână în case din cauza creșterii dramatice a nivelului mării - de până la șase metri. Un bilanț încă provizoriu arată șase victime. Peste trei milioane de oameni au rămas fără electricitate. Iar pericolul nu a trecut. Această mică localitate de pe coasta de vest a statului Florida a dat prima piept cu uraganul Helene - de categorie 4. Vântul a suflat cu o forță devastatoare. La rafale, viteza a depășit 225 de km pe oră. Așa numiții vânători de furtuni au surprins descărcări electrice și explozii înfricoșătoare la stâlpii de curent.

Autorităție din Florida s-au pregătit pentru inundații catastrofale în zonele de coastă. Apa a acoperit șoselele și a pătruns în locuințele oamenilor... Spitalul din orașul Tampa a instalat un dig mobil care a ținut apa la distanță. Autoritățile din Florida au mobilizat forțe impresionante și au primit întăriri la nivel federal ca să intervină eficient împotriva inundaţiilor generate de uragan. Ron DeSantis, guvernatorul statului Florida: „Nu trebuie sub nicio formă să ieșiți afară. Nivelul apei crește în continuare în mai multe zone din Florida.” În așteptarea urgiei, școlile și instituțiile publice din Florida și-au închis porțile, iar companiile și-au suspendat activitatea. Zeci de mii de oameni au primit încă de miercuri ordine de evacuare. Însă, mai multe familii, inclusiv cu copii mici, au optat să se baricadeze în case și să aștepte ca furtuna să treacă. Îngrijitorii grădinii zoologice din Miami au mutat în interior toate păsările flamingo ca să nu le spulbere vântul dezlănţuit.

Helene a pierdut mult din forță după ce a părăsit Florida. Chiar și așa, autoritățile au decretat stare de urgență în Georgia, Carolina de Nord și Alabama, situate în calea furtunii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult