Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cel puțin 20 de morți și zeci de răniți, după ce un baraj a cedat

Cel puțin 20 de persoane au murit și câteva zeci au fost rănite, joi, într-o localitate din Kenya, după ce un baraj a cedat la aproape 200 de kilometri de capitala Nairobi.

„Apa a cauzat distrugeri imense, atât de proprietate, cât și pierderi de vieți umane”, a spus guvernatorul din ținutul Nakuru, Lee Kinyajui, precizând că autoritățile nu au evaluat încă pagubele totale.

Potrivit unei televiziuni locale, salvatorii au recuperat 20 de trupuri în apropiere de barajul Patel, care este deținut de o importantă fermă care se ocupă cu irigațiile. Totodată, reprezentanții Crucii Roșii din Kenya au precizat că 39 de persoane au fost duse la spital. Totodată, locuințele a 2.500 de familii au fost distruse de apă, informează Independent.

Oamenii care se aflau într-un centru comercial din Solai au declarat presei că au auzit o explozie puternică înainte să vadă șuvoaie mari de apă care se îndreptau spre ei.

Kenia și alte țări din Afrca de Est au avut de suferit, în ultimele două luni, din cauza ploilor torențiale abundente. Guvernul a precizat că în urma ploilor de miercuri, 132 de oameni au murit, iar începând din luna martie, 222, 456 persoane au rămas fără locuințe.

Citește și
căzută baraj
O femeie a murit după ce a căzut cu tot cu mașină de pe un baraj, în Argeș. Soțul a leșinat când a primit vestea

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult