Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cel mai vechi târg de Crăciun din istorie. Are o vechime de 584 de ani

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cel mai vechi târg de Crăciun din Germania s-a deschis miercuri seară. Are loc la Dresda şi a ajuns la a 584-a ediţie.

Sute de oameni s-au perindat deja printre standuri şi decoraţiunile de Crăciun, să se încălzească cu un vin fiert.

Târgul de Crăciun de la Dresda s-a ţinut prima oară în 1434, la porunca împăratului Frederic al II-lea, pentru ca oamenii să aibă de unde să se aprovizioneze pentru Crăciun. În timp, tradiţia a luat locul utilităţii. Târgul se numeşte Striezelmarkt, după o prăjitură cu fructe care se face prin partea locului, dar care acum e mai cunoscută drept Stollen. E gustarea specifică târgului, alături de nelipsitul vin fiert cu mirodenii.

Cele 233 de standuri, care ocupă mare parte din centrul oraşului, vând însă de toate, de la ornamente de Crăciun, până la jucării şi produse tradiţionale. Iar vizitatorii, al căror număr ar trebui să se apropie de două milioane şi jumătate, până în Ajunul Crăciunului, nu sunt ademeniţi doar de cumpărături, ci şi de atmosfera de bâlci. Un brad de Crăciun uriaş tronează în mijlocul pieţei, înconjurat de carusele vesel iluminate şi chiar de o roată din care se poate vedea întregul târg de la înălţime.

Accesul în piaţă e blocat de camioane şi bariere de beton, pentru a preveni eventuale atentate teroriste, ca cel de la Târgul de Crăciun din Berlin de acum doi ani. Pe 19 decembrie 2016, un camion a intrat în mulţimea adunată la târg, omorând 12 persoane şi rănind alte 56.

Citește și
jocuri
Jocurile de care vizitatorii unui târg s-au declarat fascinați NU sunt electronice

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult