Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cel mai vârstnic bărbat din Marea Britanie a împlinit 111 ani. Care este secretul longevității sale

Cel mai vârstnic bărbat din Regatul Unit a împlinit, sâmbătă, 111 ani şi i-a sfătuit cu această ocazie pe compatrioţii lui „să îşi exerseze mintea” şi să dea dovadă de „moderaţie" în toate aspectele vieţii”.  

John Tinniswood a primit o felicitare specială din partea regelui Charles al III-lea şi a reginei Camilla, iar aniversarea lui a fost celebrată în azilul din Southport în care britanicul deosebit de longeviv este internat, scrie BBC, citată de Agerpres.

Mare admirator al echipei de fotbal FC Livepool, John Tinniswood s-a născut pe 26 august 1912 şi le-a recomandat totodată compatrioţilor lui să „nu îşi suprasolicite niciodată organismul” dacă vor să aibă o viaţă sănătoasă.

„Cum vă simţiţi la vârsta de 111 ani?”, a fost întrebat el de o jurnalistă de la BBC.

„Nu mă simt diferit în comparaţie cu vârsta de 110 ani”, a răspuns el, râzând. „Sincer, nu mă simt diferit faţă de acum 10 sau 20 de ani”, a adăugat John Tinniswood.

Citește și
legume
Cele cinci alimente pe care să le mănânci pentru a trăi mai mult. Secretul unui medic pentru longevitate

Întrebat de aceeaşi jurnalistă despre secretul longevităţii sale, britanicul a răspuns astfel: „Există un singur cuvânt şi acesta este 'moderaţie'. În toate lucrurile. Indiferent dacă e vorba despre mâncare, despre lectură sau despre a face o plimbare în aer liber, niciodată să nu vă suprasolicitaţi organismul. Şi, bineînţeles, în acelaşi timp trebuie să vă exersaţi şi mintea”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult