Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce se ascunde în spatele incendiului de la Notre Dame. Detectoarele de foc nu s-au activat

Polițiștii francezi investighează motivul pentru care detectectoarele de foc de la Catedrala Notre Dame nu s-au activat în momentul în care a izbucnit incendiul.

Catedrala, la care se efectuau lucrări de reabilitare, a luat foc pe 15 aprilie. Una dintre companiile franceze care se ocupau de lucrări a declarat că alarmele instalate pe schelele montate în jurul catedralei nu s-au activat.

Singura alarmă care s-a activat a fost cea din interiorul clădirii Potrivit ultimelor investigații, incendiul ar fi pornit din mijlocul acoperișului, la baza tulei.

Polițiștii au chemat la declarații mai multe persoane care se aflau în apropierea monumentului la momentul izbucnirii incendiului, iar acestea au spus că și-au dar seama ce se întâmplă abia atunci când au văzut fumul.

Catedrala Notre-Dame, simbol al Parisului şi al întregii lumi creştine, a fost distrusă parţial de un incendiu devastator. Tot acoperişul bijuteriei arhitecturale gotice este distrus, iar partea cea mai înaltă, fleşa, s-a prăbuşit.

Citește și
Stupi la Notre Dame
Cum au supraviețuit incendiului de la Notre Dame albinele de pe acoperiș: „E un miracol”

Focul a înghițit apoi întregul acoperiş, în partea centrală. Cea mai veche parte a şarpantei dată din secoul al 13-lea, iar cea mai recentă - de acum mai bine de 200 de ani.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult