Modifica setarile cookie
Toate categoriile

”Ce să ne mai plângem atât, trebuie să-i alungăm pe ruși, așa că luptăm cum putem”. Cum sărbătoresc măcelul oamenii lui Putin

Your browser doesn't support HTML5 video.

După ce în urmă cu două zile Ucraina și-a retras trupele din orașul Avdiivka, președintele Volodimir Zelenski recunoaște că situația devine tot mai dificilă și în alte puncte pe front.  

În timp ce ajutoarele militare destinate Kievului întârzie să apară, Rusia încearcă să-și mărească avantajul teritorial.

Așa au sărbătorit rușii cucerirea orașului Avdiivka, din regiunea Donețk. Mai mult, susțin că au reușit să pună stăpânire inclusiv pe o fabrică de produse chimice din zonă și că mai multe unităţi ucrainene s-ar fi retras acolo.

Volodimir Zelenski: "Situația este extrem de dificilă în mai multe părți ale frontului, unde trupele rusești au rezerve considerabile. Rușii profită acum de întârzierea ajutorului destinat Ucrainei, iar asta este o problemă serioasă. Avem un mare deficit de artilerie, este nevoie de apărare aeriană pentru cei din prima linie și de o rază mai lungă de acțiune a armelor noastre. Lucrăm cu partenerii noștri cât mai mult posibil pentru a relua și extinde sprijinul".

Pe front, soldații se plâng de lipsa muniției.

Citește și
dmitri medvedev
Medvedev ameninţă din nou cu un război nuclear dacă Rusia pierde lupta cu Ucraina. Care ar fi țările vizate de bombardamente

Soldat: "Vedeți, psihologia oamenilor diferă de la o persoană la alta. Unii plâng, alții râd, dar în final trebuie să ne facem treaba. Ce să ne mai plângem atât, trebuie să-i alungăm pe ruși, așa că luptăm cum putem".

În prezent, forțele ruse desfășoară cel puțin trei operațiuni ofensive - de-a lungul graniței regiunilor Harkov și Lugansk, în direcția Kupiansk și Liman. De asemenea, armata ucraineană luptă acum să reziste loviturilor rusești la Robotine, un sat din regiunea Zaporojie, pe care ucrainenii l-au eliberat de sub ruși în contraofensiva din vară.

Pilot rus care a dezertat în Ucraina, asasinat în Spania

În altă ordine de idei, rușii par să demonstreze încă o dată că răzbunarea este una dintre armele lor preferate. Maxim Kuzminov - pilotul rus care a dezertat în Ucraina, în luna august a anului trecut, la bordul elicopterul său de luptă - a fost asasinat. El a fost găsit împușcat în Spania, unde s-a refugiat sub o altă identitate. Informația apărută inițial în presa spaniolă, a fost confirmată de serviciile ucrainene, scriu ziarele de la Kiev.

Maxim Kuzminov, pilot rus: ”Am plecat de pe aeroportul din Kursk către regiunea Harkov. Undeva în zona Shebekeno, deja zburam la altitudine joasă, fără comunicații radio. Am aterizat la locul indicat”.

Tânărul pilot plănuise totul împreună cu serviciile secrete ucrainene. Iar elicopterul predat atunci Ucrainei transporta piese pentru avioanele de luptă rusești. Din relatările presei spaniole, el a fost împușcat mortal săptămâna trecută.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult