Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce pățesc soldații ruși mobilizați care refuză să lupte în Ucraina. Doi dintre ei, reținuți în mod demonstrativ | VIDEO

Rusia a publicat un videoclip care arată ce pățesc soldații mobilizați care refuză să lupte în războiul din Ucraina.

Pe canalele rusești Telegram a apărut o înregistrare video cu reținerea a doi militari care au refuzat să meargă la război - soldații au fost reținuți demonstrativ în timp ce se aliniau în fața superiorului.

Astfel, cei doi soldați sunt chemați pe rând pe terenul de defilare, un anchetator se apropie de ei și le spune că pe 16 noiembrie a fost deschis un dosar penal împotriva lor în conformitate cu partea 2.1 a articolului 332 din Codul Penal al Federației Ruse (nerespectarea ordinului), notează Ukrainska Pravda.

Apoi, doi membri ai Poliției Militare i-au reținut cu brutalitate pe soldați. Aceștia au fost percheziționați, încătușați și urcați într-o mașină de poliție.

Însă, videoclipul ar fi fost realizat în regiunea Belgorod, mai notează sursa citată. De asemenea, nu este clar dacă cei reținuți erau mobilizați sau militari cu contract.

Citește și
mobilizare rusia
Autoritățile din Rusia au deschis primul dosar penal privind sustragerea de la mobilizare

De asemenea, se spune că militarii au fost reținuți pentru că au refuzat să meargă la război în Ucraina, iar cei care fac acest gest riscă până la 3 ani de închisoare.

Potrivit avocatului Maksim Grebeniuk, nu a fost nevoie de reținerea soldaților pe teritoriul unității militare. El consideră că reținerile au fost efectuate "demonstrativ" pentru ca acestea să fie bine reținute de cei care vor să refuze să lupte în Ucraina. Totodată, activiștii pentru drepturile omului consideră că videoclipul a fost realizat "ca un exemplu pentru alții".

La 20 septembrie, Duma de Stat a Rusiei a introdus conceptele de "mobilizare" și "timp de război" în Codul Penal, precum și a aprobat modificări privind responsabilitatea pentru dezertare în timpul mobilizării sau în timpul războiului.

Patru zile mai târziu, președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege cu amendamente la Codul penal al Federației Ruse privind pedeapsa pentru dezertare, jaf și predare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult