Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce marchează Festivalul lampioanelor, sărbătorit în această perioadă în China

Your browser doesn't support HTML5 video.

Festivalul lampioanelor, care se transformă, de multe ori, într-un spectacol fabulos de lumini, marchează momentul culminant al celor 15 zile de sărbătoare, cu ocazia Anului nou chinezesc.

Oraşele s-au întrecut în ornamente impresionante şi nu au dus lipsă de oaspeţi curioşi.

Oraşele din nordul tării s-au întrecut în spectacole de lumini cu ocazia Festivalului lampioanelor. Evenimentul are loc în a 15-a zi a primei luni după calendarul chinezesc.

Creaţiile luminoase reprezintă personaje mitologice sau simboluri locale. De exemplu, fundele roşii care împodobesc centrul oraşului Panjin simbolizează o floare care creşte doar în acea parte a Chinei.

Turist: "Am fost până sub poartă. Cred că luminile din partea centrală sunt cele mai frumoase și strălucitoare. Vreau să le văd mai de aproape."

Citește și
Anul Porcului
Ce fac chinezii la ora 23 din ajunul Anului Nou? Nu ratează niciodată momentul

Alte ornamente luminoase te duc cu gândul la lumea marină şi la pescuit. Totuşi, lampioanele în formă de purceluşi sunt cele mai admirate de vizitatori. Oamenii se fotografiază cu cele din provincia estică Shandong pentru că ţin morţiş să aibă un suvenir, poate norocos, de la începutul Anului Nou, aflat sub semnul porcului sălbatic.

Zeci de mii de curioşi au mers zilele acestea, chiar şi de la sute sau mii de kilometri distantă, special pentru a vedea asemenea spectacolele de sunet şi lumină. Unele ilustrează ambiţiile de superputere ale Chinei.

Organizator: "Aranjamentul luminos din spatele meu simbolizează industria aerospațială, care aduce aminte de aselenizarea sondei Chang 4 și robotul lunar Yutu 2, care a ajuns, luna trecută, pe fața întunecată a Lunii."

La Xi'an, fulgi de zăpadă şi lasere proiectate pe zidurile vechi de un mileniu au fost decorul pentru o reprezentaţie în aer liber, în fata cetăţii antice. Turiştii au fost purtaţi într-o călătorie în timp.

Organizator: "O săptămână au durat pregătirile şi nu am lăsat nimic la voia întâmplării. Am avut 60 de artişti purtând costume de conducători, consoarte şi războinici din perioada dinastiei Tâng."

În provincia Siciuan, două oraşe învecinate au lansat focuri de artificii - unul în direcţia celuilalt, într-o ceremonie tradiţională de binecuvântare a Anului Nou.

Iar la Jejiang, un dragon lung de 88 de metri a plutit pe străzile oraşului cu o suită de sute de dansatori.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult