Ce este pangolinul, animalul de la care ar fi pornit epidemia de coronavirus din China
Galerie foto
Au botul alungit, coadă foarte lungă, limbă protractilă și foarte lipicioasă , de care se folosesc pentru a se hrăni cu furnici și termite și au corpul lung, acoperit cu solzi cornoși, asemănător cu o țiglă a unui acoperiș.
Picioarele lor au gheare puternice și încovoiate, cu care pot săpa mușuroaiele furnicilor și termitelor, potrivit Wikipedia.
Pangolinii se deplasează numai pe membrele posterioare.
Pangolinul a reprezentat o atracție pentru braconieri, în decursul a 10 ani fiind uciși peste un milion de mamifere.
În Asia, mai ales în medicina chinezească, acest animal este folosit în scopuri medicale, pentru că solzii săi ar vindeca cancerul și ar ajuta la slăbit.
Tocmai din cauza faptului că oamenii îi consumă carnea și solzii animalului, el riscă să dispară. Acest lucru ar putea fi cauzat și de faptul că pangolinul face un singur pui pe an. Pe piaţa neagră, preţurile cele mai mari sunt în China, unde un kilogram de solzi costa până la 1.400 de dolari. În Vietnam , Indonezia şi Thailanda, tari în care creşte pangolinul asiatic, au preţuri mai mici.
Un diplomat român, acuzat de implicare într-un trasport ilegal de solzi de pangolinÎn noiembrie, un diplomat român a fost acuzat de implicat într-un transport ilegal de 1,5 milioane de euro de solzi de pangolin.
Transportul ilegal, în valoare de 1,5 milioane de euro, a fost interceptat pe aeroportul din Istanbul, iar traficanții ar fi prezentat documente care arătau că au un transport de mobilă, cu destinația România. Documentele ar fi fost semnate de un diplomat de la Ambasada României din Angola, potrivit jurnaliștilor de la Radio France Internationale.
Pe de altă parte, MAE transmite că implicarea diplomatului român în scandalul transportului ilegal de solzi de pangolin nu a fost confirmată până acum.
De la pangolini ar fi pornit epidemia de coronavirus din ChinaPangolinii ar putea fi gazde intermediare potenţiale pentru noul coronavirus.
Secvenţa genomică a noii tulpini de coronavirus izolată de la pangolini este în procent de 99% identică cu cea izolată de la persoanele infectate, ceea ce indică faptul că pangolinii ar putea fi gazde intermediare ale virusului, conform unui nou studiu, transmite vineri Xinhua.
Noul studiu a fost desfăşurat în cadrul Universităţii Agricole a Chinei de Sud, transmite Agerpres.
Conform lui Liu Yahong, preşdintele acestei universităţi, echipa de cercetători a analizat peste 1000 de mostre de metagenom aparţinând unor animale sălbatice şi au ajuns la concluzia că pangolinii sunt cea mai probabilă gazdă intermediară pentru noul coronavirus
Cercetătorii au identificat în primă instanţă că pangolinii, în proporţie de 70%, au fost depistaţi pozitiv cu Betacoronavirus.
Cercetătorii au izolat virusul şi i-au observat structura la microscopul electronic. Ei au descoperit că secvenţa genomică a tulpinii de coronavirus de la pangolini este în proporţie de 99% identică cu coronavirusul care a infectat mii de persoane în China.
Astfel, cercetătorii chinezi au ajuns la concluzia că pangolinii sunt o potenţială gazdă intermediară pentru noul coronavirus, conform lui Liu Yahong, care a mai precizat că acest rezultat va sprijini măsurile de control şi de prevenţie a epidemiei şi că oferă referinţe ştiinţifice pentru viitoare politici cu privire la animalele sălbatice.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!