Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce este în realitate așa zisul „balon-spion” depistat deasupra Statelor Unite. China a adus precizări oficiale

Balonul-spion reperat deasupra Statelor Unite și Canadei este de fapt un balon meteorologic, afirmă guvernul chinez. Obiectul a stârnit îngrijorări la nivel internațional și bănuieli de spionaj.

China a transmis că balonul depistat deasupra statului american Montana este „un obiect aeropurtat civil” care a deviat de la cursul său, transmite BBC. El este folosit pentru monitorizarea vremii.

Oficialii americani din apărare au precizat că balonul chinezesc, văzut asupra unor baze militare ar fi fost un dispozitiv de „supraveghere la mare altitudine”.

Ministerul de Externe al Chinei a transmis vineri că a fost folosit în scopuri „în principal meteorologice”.

China „regretă intrarea neintenționată” a balonului în spațiul aerian al SUA, au adăugat oficialii ministerului chinez.. Obiectul a zburat deasupra Insulelor Aleutine din Alaska și prin Canada înainte de a fi observat miercuri deasupra orașului Billings din Montana, au declarat oficialii americani.

Citește și
balon
Ce informații ar urmări balonul de spionaj chinezesc descoperit deasupra SUA

Montana găzduiește unele dintre silozurile de rachete nucleare ale SUA.

SUA au decis să nu doboare balonul din cauza pericolului reprezentat de căderea resturilor și a utilizării limitate a informațiilor pe care dispozitivul le-ar putea aduna, a declarat un oficial american din Apărare.

Presa americană a arătat că balonul avea aproximativ dimensiunea a trei autobuze, potrivit unui alt oficial.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult