Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mărturiile localnicilor despre liderul ISIS ucis în urma unei operațiuni americane

Your browser doesn't support HTML5 video.

Apar noi detalii despre Abu Bakr al-Baghdadi, liderul ISIS ucis duminică, în timpul unei operațiuni americane. 

Localnicii din satul Barisha și vecinii săi l-au descris pe bărbat  ca fiind o prezență discretă în sat, cu care greu puteau socializa.

„Nu am împărțit nimic cu acest om, doar ne salutam”, a spus unul dintre vecinii săi.

Un alt bărbat care ar fi locuit la aproape doi kilometri de lider, a povestit că îl vizita frecvent, pentru a-i rezolva problemele cu internetul, potrivit AFP.

„Îl cunoșteam de doi ani. Era vânzător. Nu am avut niciodată impresia că e ceva mai mult decât un civil”, a mai zis el.

"L-am invitat de multe ori la noi, dar ne-a refuzat de fiecare dată", a declarat un bărbat, adăugând că Abu Bakr al-Baghdadi pleca foarte devreme de acasă și se întorcea târziu în noapte. "Chiar și pe perioada sărbătorilor am încercat să vorbim, dar a refuzat". Potrivit AFP, localnicul a mai adăugat că nicio femeie sau copii nu au fost prezenți în casa fostului lider ISIS. 

Citește și
Luptatori jihadisti
Cinci jihadişti ar fi evadat dintr-o închisoare din Siria după tiruri ale armatei turce
Trump confirmă moartea liderului ISIS

 

Președintele SUA Donald Trump a confirmat, duminică, moartea liderului ISIS Abu Bakr al-Baghdadi, în urma unui raid american în nord-vestul Siriei.

Trump a precizat că Al-Baghdadi s-a sinucis în timp ce era urmărit de trupele americane, detonându-şi o vestă încărcată cu explozivi, ucigând și trei dintre copiii săi.

Moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi anunțată de presa internațională

 

Presa internațională a anunțat, duminică, că Abu Bakr al-Baghdadi, liderul organizației teroriste Stat Islamic, s-ar fi aruncat în aer în timpul raidurilor aeriene efectuate de Statele Unite în provincia Idlib din nord-vestul Siriei.

Un oficial american a confirmat operațiunea Statelor Unite în Siria, dar a menționat că uciderea liderului ISIS nu a fost momentan confirmată.

Președintele american Donald Trump a scris, pe Twitter, că va face „un anunț important” la Casa Albă, duminică, la ora locală 9.00 (15.00, ora României).

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult