Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce au făcut doi soți care vindeau secretele submarinelor nucleare americane. Judecătoarea s-a revoltat

Un judecător a respins acordurile de recunoaștere a vinovăției pentru doi soți acuzați că au încercat să vândă secretele submarinelor nucleare americane. Judecătorul a spus că nu ar fi normal ca și un infractor mărunt să primească o pedeapsă mai aspră.  

Un judecător federal a respins acordurile de recunoaștere a vinovăției pentru un cuplu din Maryland acuzat că a încercat să vândă secretele submarinelor americane, scrie Business Insider.

Soții Diana și Jonathan Toebbe au pledat în februarie vinovați, după ce procurorii au arătat că au încercat să vândă materiale de pe submarinele americane cu propulsie nucleară unor actori străini.

Judecătoarea Gina Groh a motivat refuzul prin faptul că sentințele propuse în urma acordului de recunoaștere a vinovăției nu ar mai fi suficient de dure, având în vedere natura infracțiunilor și, astfel, ”nu sunt în interesul superior” al SUA.

”Există traficanți de droguri de nivel inferior care merg la închisoare pentru mai mult timp”

Prin încheierea acordului, Jonatah, fost inginer al Marinei, ar fi luat până la 17 ani și jumătate de închisoare, în timp ce soția sa, Diana, o profesoară, ar fi primit maxim 3 ani de închisoare.

Citește și
Boris Karpichkov
Povestea impresionantă a unui fost spion rus din Marea Britanie care se află pe „lista morții” a lui Putin

Judecătoarea a comentat că ”există traficanți de droguri de nivel inferior care merg la închisoare pentru mai mult de 36 de luni”.

Soții Toebbe au fost arestați în octombrie 2021, după o operațiune FBI care s-a întins pe o perioadă de un an de zile, sub acuzația de ”conspirație pentru a comunica date restricționate” și două acuzații de „comunicare de date restricționate”.

Bărbatul avea autorizație de securitate națională și putea accesa materiale sensibile, întrucât lucra în Marină, a spus Departamentul de Justiție.

Procurorii susțin că cei doi soți au încercat să vândă secrete despre submarinele nucleare ale SUA unei persoane despre care ei credeau că este spionul unei stat străin neidentificat.

Au ascuns carduri cu date într-un sandviș și într-un pachet de gumă

În realitate, soții Toebbe negociau cu un agent FBI sub acoperire, care le-a trimis celor doi mii de dolari în criptomonedă în schimbul secretelor nucleare.

La un moment dat, soții au băgat un card SD într-un sandviș cu unt de arahide învelit în folie de plastic, iar altă dată au pus un alt card într-un pachet cu gumă de

În urma hotărârii de marți a instanței, cuplul și-a retras acordurile de recunoaștere a vinovăției. Cazul va fi judecat la începutul anului viitor.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult