Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cazul ursului Arthur, în atenția comisarului european de Mediu: ”Urmăresc foarte atent"

Comisarul european pentru mediu, Virginijus Sinkevicius, a anunțat că „analizează” rapoartele ONG-urilor potrivit cărora un prinț din Liechtenstein a ucis un urs mare în România într-un act de vânătoare de trofee.

 

"Serviciile mele analizează acum detaliile acestui caz și îl urmăresc foarte atent", a declarat, luni, comisarul Virginijus Sinkevičius deputaților în comisia de mediu a Parlamentului European, potrivit Politico.

”Am încredere că autoritățile române vor investiga acest incident”, a spus el, răspunzând la o întrebare a europarlamentarului român Nicolae Ștefănuță din grupul Renew Europe.

Agent Green, ONG-ul român care a publicat prima dată acuzațiile, a precizat într-o declarație că ministerul român al Mediului este vinovat de faptul că nu a protejat și gestionat suficient siturile sale din cadrul Natura 2000, inclusiv cel în care a avut loc presupusul incident.

Guvernul român a lansat o anchetă cu privire la uciderea ursului.

Citește și
Cât a plătit prințul Emanuel pentru ursul pe care l-a împușcat. Spune că nu era ursul Arthur
Cât a plătit prințul Emanuel pentru ursul pe care l-a împușcat. Spune că nu era ursul Arthur

Prințul, care locuiește într-un castel din Austria, a emis vineri o declarație prin care a negat că l-a împușcat pe Arthur, ci mai degrabă a doborât un alt „animal problemă” care fusese autorizat să fie ucis de autoritățile române și care se afla la 250 de metri de casele locuite.

Potrivit presei austriece, prințul a mai spus că și-a oferit întregul sprijin pentru anchetă.

Gabriel Paun de la Agent Green a declarat pentru POLITICO că, potrivit documentelor oficiale despre ursul ucis, „numai Arthur” ar fi putut fi acest animalul. Păun a mai spus și că împușcarea ursului cu pui ar fi fost, oricum, ilegală.

Comisia a avertizat în mod oficial România, vara trecută, că trebuie să îndeplinească cerințele UE privind crearea de planuri de conservare a siturilor sale naturale protejate.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult