Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Papa Benedict al XVI-lea este înmormântat azi. O sută de mii de oameni sunt așteptați la funeralii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Papa Benedict al XVI-lea este condus pe ultimul drum. Catolicii din întreaga lume își iau joi rămas-bun de la fostul suveran pontif. Papa Benedict al XVI-lea va fi înmormântat la Vatican.

Pentru prima dată în istoria modernă, un papă în funcție va prezida funeraliile predecesorului său.

În ultimele trei zile, trupul neînsuflețit al fostului suveran pontif a fost depus pe catafalc la Bazilica San Pietro, permițând publicului să îi aducă un ultim omagiu.

100.000 de oameni sunt așteptați să fie prezenți la ceremonie. Printre ei, șefi de stat, membri ai unor familii regale din Europa, precum și delegații din țări precum Irlanda sau Germania, țara natală a Papei Benedict al XVI-lea.

Conform tradiției, trupul neînsuflețit al pontifului defunct va fi așezat în trei sicrie, puse unul în celălalt și depuse, la final, în cripta de sub Bazilica San Pietro.

Citește și
vatican
Mii de credincioși s-au adunat la Vatican pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului papă Benedict al XVI-lea
Programul funeraliilor Papei Benedict al XVI-lea

În programul funeraliilor Papei Benedict al XVI-lea, se arată că sicriul va fi transferat la ora 08.50 (07.50 GMT) de la bazilică în Piaţa Sf. Petru, unde va fi rostită rugăciunea rozariului.

Aceasta va fi urmată de o liturghie de aproximativ două ore de rit latin, în mai multe limbi, concelebrată de peste 4.000 de cardinali, episcopi şi preoţi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult