Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Câți alcoolici au fost diagnosticați într-un an, în Rusia. Dependența de alcool crește pentru prima dată după un deceniu

Dependența de alcool în Rusia a crescut pentru prima dată în ultimii 10 ani, a informat luni cotidianul rus Kommersant, citând date de la agenția de statistică de stat Rosstat.

În deceniul dintre 2010 și 2021, diagnosticele de tulburare de consum de alcool pentru prima dată au scăzut de la 153.900 la 53.300, scrie The Moscow Times.

Dar în 2022, medicii au emis 54.200 de diagnostice pentru prima dată de tulburare de consum de alcool, conform raportului Rosstat „Asistență medicală în Rusia 2023”, publicat în decembrie.

Ministerul Sănătății din Rusia a declarat că pandemia de COVID-19 „a perturbat tendința de reducere a consumului de alcool”, care a fost marcată de o scădere a deceselor prin otrăvire cu alcool de la 15 cazuri la 100.000 de locuitori la 7 cazuri la 100.000 în ultimii 15 ani.

Cazurile de psihoză indusă de alcool au crescut dramatic în Rusia

„Revoltele sociale și economice, confruntările geopolitice crescute și sancțiunile au încetinit oarecum progresul în reducerea consumului excesiv de alcool”, a declarat Ruslan Isayev, care conduce o clinică de dependență din Moscova, pentru Kommersant.

Citește și
alcool
La început de an, unii români își promit că nu se mai ating de alcool. Ce este și cum funcționează „Dry January”

Diagnosticele nu țin cont de dependenții care caută tratament în clinici private, a spus Vladimir Mendelevici, șeful Departamentului de Psihologie Medicală și Generală a Universității de Stat din Kazan.

Psihoza indusă de alcool, care include simptome precum halucinațiile și iluziile care durează după ce efectele alcoolului dispar, a „crescut dramatic” în ultimii ani, a spus Mendelevich pentru Kommersant.

Potrivit Rosstat, cazurile de psihoză alcoolică în 2022 au totalizat 12.900 de cazuri, după ce au scăzut de la 47.500 la 12.800 în 2010-21.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult