Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cât de mult ne protejează măștile în fața coronavirusului

Purtarea măştilor sanitare acasă poate preveni transmiterea pre-simptomatică a noului coronavirus în gospodării, conform unui nou studiu publicat în British Medical Journal, citat vineri de agenţia DPA.

 

Constatările, bazate pe interviuri cu familii din China realizate de medici şi profesori universitari din Australia, China şi Statele Unite, sugerează că intervenţii ''preventive (non-farmaceutice), cum ar fi utilizarea măştii, dezinfectarea şi distanţarea socială în gospodării pot preveni transmiterea COVID-19 pe perioada pandemiei'', scrie Agerpres.

Eficiență de 79%, înainte de apariția simptomelor 

 

Studiul a fost realizat de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Beijing, China, Şcoala de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Nevada, Statele Unite, şi Facultatea de Medicină a Universităţii New South Wales, Australia.

Potrivit acestora, studiul demonstrează că purtarea măştilor sanitare acasă este ''eficientă în proporţie de 79% la reducerea transmiterii înainte de apariţia simptomelor la prima persoană infectată''.

Citește și
coronavirus in lume
Coronavirus în lume, 29 mai. Italia a raportat 90 de decese și 516 noi cazuri de infectare

460 de membri din 124 familii din Beijing cu cel puţin un caz confirmat de infectare cu acest virus au fost intervievate în legătură cu măsurile de prevenţie adoptate la domiciliu înainte şi după debutul simptomelor la primul membru al gospodăriei testat pozitiv. 41 dintre cele 124 de familii au avut în gospodărie cel puţin un alt caz de COVID-19 după prima infectare.

Masca nu a protejat după apariția simptomelor

 

Autorii cercetării au subliniat că purtarea măştii sanitare ''nu a avut rol protector după apariţia simptomelor''.

Limitarea răspândirii virusului în cadrul familiilor este esenţială pentru stoparea infectării cu acest virus pe scară largă, sunt de părere autorii studiului. Aceştia descriu ''transmiterea în cadrul gospodăriei în perioada pre-simptomatică sau perioada simptomatică precoce'' drept un ''factor al răspândirii epidemiei''.

''Orice măsură menită să reducă acest aspect poate aplana curba'', au notat cercetătorii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult