Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cât de mortal este de fapt coronavirusul. Statistici în timp real

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cercetătorii cred că, în prezent, rata mortalității în cazul infecțiilor cu virusul Covid-19 este în jurul valorii de 2%, scrie BBC, care citează statistici publicate de Centrul de Control și Prevenție a bolilor din China.

Potrivit unui raport OMS-China, publicat în 28 februarie și bazat pe numărul de 55.924 de cazuri confirmate de laborator, la 20 februarie, 2.114 de persoane din 55.924 cazuri confirmate au decedat, rata mortalității fiind astfel de 3,8% în China, cu mențiunea că unele dintre cazuri sufereau deja de o boală pulmonară, potrivit worldometers.info.

În funcție de locație, rata mortalității a fost de 5,8% în Wuhan, epicentul epidemiei cu coronavirus, față de 0,7% în alte zone din China.

În China, rata mortalității, la general, a fost mai mare în stadiile incipiente ale focarului (17,3% pentru cazurile cu debut simptomatic în perioada 1-10 ianuarie) și s-a redus în timp la 0,7% pentru pacienții cu debut de simptom după 1 februarie, se arată în raport.

Rata mortalității în funcție de vârstă și starea de sănătate

 

Citește și
Bărbat condamnat la moarte după ce a ucis doi oficiali care controlau oamenii de coronavirus
Bărbat condamnat la moarte după ce a ucis doi oficiali care controlau oamenii de coronavirus

Însă, totul depinde de vârstă, sex și starea generală de sănătate.

Astfel, rata mortalităţii este mult mai mare la persoanele în vârstă, de peste 70-80 de ani, și în rândul pacienților care au boli preexistente, precum afecţiuni cardiovascculare, diabet, boli respiratorii cronice și hipertensiune arterială.

De asemenea, în funcție de sex, se pare că rata mortalității este mai mare în rândul bărbaților.

Potrivit datelor furnizate de Centrul de Control și Prevenție a bolilor din China, preluate de BBC, rata mortalității este mai mică printre cei care au sub 30 de ani, fiind înregistrate doar 8 astfel de decese în 4500 de cazuri.

În plus, numărul deceselor este de cinci ori mai mare printre cei care sunt deja bolnavi de diabet, hipertensiune arterială sau afecțiuni respiratorii.

Este coronavirusul mai periculos decât gripa?

BBC menționează că nu se poate face o comparație a ratelor de mortalitate, deoarece multe persoane cu simptome de gripă ușoară aleg să nu meargă niciodată la medic.

Deci, nu se cunosc cifrele exacte ale cazurilor de gripă sau infecții cu orice virus nou în fiecare an.

Pe măsură ce datele evoluează, oamenii de știință vor dezvolta o imagine mai clară despre cine va fi mai expus riscului.

Statistica în timp real despre virusul din China poate fi urmărită AICI.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult