Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Capitala Afganistanului, asediată de Statul Islamic. Jihadiştii au încercat să-l ucidă pe preşedinte

Oraşul Kabul a fost marţi scena unei bătălii între militanţii ISIS şi forţele guvernamentale.

Forţele de securitate afgane au pus capăt marţi unui atac de peste şase ore asupra capitalei Kabul, revendicat de gruparea Stat Islamic (SI), într-un moment în care guvernul aşteaptă încă un răspuns oficial al talibanilor la propunerea de încetare a focului lansată de preşedintele Ashraf Ghani, transmite AFP.

Circa 30 de obuze de mortiere au fost trase în total asupra capitalei afgane, 'din două poziţii distincte, dar apropiate', a indicat misiunea NATO în Afganistan, Resolute Support (RS), într-un comunicat. Acesta precizează că patru atacatori au fost ucişi şi cinci s-au predat.

În schimb, comandantul garnizoanei Kabul, generalul Murad Ali Murad, a declarat, într-o conferinţă de presă, că 'şase civili şi soldaţi au fost răniţi', iar 'doi atacatori au fost ucişi'.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kabul, Hashmat Stanikzai, a indicat un bilanţ similar şi a precizat că 'atacul s-a terminat'.

Citește și
kabul, afganistan, explozie,
Statul Islamic a revendicat atacul care l-a vizat pe vicepreşedintele afgan

Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul, prin agenţia sa de propagandă Amaq, pe serviciul de mesagerie Telegram, precizând că ţinta a fost 'palatul prezidenţial'.

Proiectilele au căzut asupra capitalei în momentul în care preşedintele Ashraf Ghani ţinea un discurs cu ocazia primei zile a sărbătorii Eid al-Adha. 'Această naţiune nu se va pleca în faţa acestor atacuri cu rachete', a declarat Ghani, în discursul întrerupt de mai multe ori de explozii.

Preşedintele Ghani le-a propus duminică un armistiţiu pe trei luni talibanilor. Într-un mesaj trimis AFP, purtătorul lor de cuvânt a negat orice implicare a talibanilor în atacurile de marţi,

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult