Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Canicula continuă să facă ravagii în Europa. Valul extrem de căldură a provocat sute de decese în Spania, în ultima săptămână

Your browser doesn't support HTML5 video.

Bătălia cu focul continuă în Europa. Într-o regiune din Franța, peste 14.000 de oameni au fost evacuați.

În nordul Portugaliei, un pilot a murit, după ce avionul său, încărcat cu apă s-a prăbuşit în timpul misiunii de stingere a incendiilor.

Dincolo de lupta cu focul, Spania face față cu greu temperaturilor ridicate. Doar în ultima săptămână, peste 300 de oameni au murit din cauza caniculei.

Mii de oameni fug din calea focului în regiunea frangeză Gironde. Din cauza vântului, vâlvătaia se răspândește cu repeziciune.

Jean-Marc Pelletant, primarul din Landiras: „Știm că dimineața focul este domolit și că se întărește foarte tare după-amiaza din cauza căldurii și mai ales a vântului. Temperatura crește în fiecare zi și cred că vom ajunge în această lună la peste 41 de grade, după-amiaza. Așa că suntem tot mai îngrijorați”.

Citește și
incendiu canicula
Europa, mistuită de flăcări. Valul de caniculă a atins apogeul

Echipaje cu peste o mie de pompieri se luptă cu incendiul, iar munca lor pare în zadar, pentru că multe focare se reaprind.

Portugalia, țara cea mai greu încercată

Și în Spania oamenii sunt nevoiți să își părăsească locuințele. Focul a distrus hectare întregi de păduri în regiunea Andaluziei. Mai mult, spaniolii se confruntă cu temperaturi extrem de ridicate, iar în sud acestea ar putea depăși 44 de grade săptămâna viitoare. Canicula a provocat sute de decese în ultimele zile.

Este stare de urgență și în Marea Britanie, din cauza căldurii, unde săptămâna viitoare mercurul în termometre va ajunge și la 40 de grade, o temperatură neobișnuită pentru locuitorii de aici.

Citește și Un avion cargo ucrainean s-a prăbușit în Grecia. Toate cele opt persoane aflate la bord au murit. VIDEO

Cea mai ridicată temperatură din ultimii ani, în Marea Britanie a fost de 38 de grade și a fost atinsă la Cambridge în 2019.

Majoritatea Europei se află în mijlocul unui val de căldură extremă. Iar țara cea mai greu încercată rămâne Portugalia, unde mercurul a ajuns la 47 de grade în această săptămână, iar incendiile continuă să facă ravagaii. În lupta cu focul, un avion bombardier cu apă s-a prăbușit în regiunea Guarda, iar pilotul și-a pierdut viața.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult