Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cancelarul Germaniei susține că Vladimir Putin pare incapabil să câştige războiul pe câmpul de luptă

Cancelarul german Olaf Scholz a condamnat, miercuri, bombardamentele forţelor ruse asupra infrastructurii civile din Ucraina, argumentând că şansele Rusiei de a câştiga pe câmpul de luptă au dispărut.

"Această bombardament terorist împotriva populaţiei civile trebuie să înceteze şi asta imediat", a spus liderul german după o întâlnire cu preşedintele cipriot Nikos Anastasiadis la Berlin.

Cancelarul german a mai declarat că preşedintele rus Vladimir Putin demonstrează încă o dată cât de nemilos continuă acest război: "Un război pe care nu-l mai poate câştiga deloc pe câmpul de luptă, asta pare clar", a spus Scholz, făcând apel ca preşedintele rus să pună capăt războiului, conform Agerpres.

Germania trebuie să fie pregătită pentru o escaladare a situaţiei în Ucraina, a declarat, marţi, cancelarul german Olaf Scholz, relatează Reuters.

"Având în vedere evoluţia războiului şi eşecurile vizibile ale Rusiei în creştere trebuie să fim pregătiţi pentru o escaladare", a spus Scholz la o conferinţă la Berlin, găzduită de ziarul Sueddeutsche Zeitung.

Citește și
zelenski
Reacția lui Zelenski după ce Rusia a bombardat o maternitate din Ucraina, unde o femeie și bebelușul ei au fost omorâți

Această escaladare ar putea include distrugerea infrastructurii, a adăugat el.

În cursul vizitei în China mai devreme luna aceasta, Olaf Scholz şi preşedintele chinez Xi Jinping au condamnat ameninţările cu utilizarea armelor atomice în Ucraina.

Scholz: „Cu Rusia am văzut ce înseamnă să devii dependent de o resursă strategică precum gazul”

Scholz a spus că fondul de apărare de 100 de miliarde de euro, anunţat în urma invaziei Rusiei în Ucraina, a fost rezultatul unei lecţii învăţate pentru constituirea stocurilor de apărare ale armatei germane.

În acelaşi timp, cancelarul a afirmat că Germania nu va face "pentru a doua oară greşeala" de a intra într-o dependenţă energetică precum cea creată în ultimii ani cu Rusia în domeniul aprovizionării cu gaze naturale, potrivit EFE.

"Cu Rusia am văzut ce înseamnă să devii dependent de o resursă strategică precum gazul", a spus Scholz în cadrul forumului organizat de cotidianul bavarez Sueddeutsche Zeitung.

"Ceea ce am înţeles eu după multe discuţii cu reprezentanţi ai economiei germane este că o astfel de eroare nu ni se va mai întâmpla o a doua oară", a recunoscut cancelarul Scholz, care a explicat în cadrul acestui forum care sunt provocările cu care se confruntă economia germană la ora actuală şi ambiţia acesteia de a-şi diversifica şi mai mult sursele de aprovizionare în diferite domenii.

"Vom depune eforturi pentru ca economia germană, poziţia Germaniei în calitatea sa de centru de afaceri să supravieţuiască vremurilor dificile", a rezumat el.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult