Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bucurie mare pentru 100 de copii din Iași, aflați în grija statului. Ce cadouri au primit de Crăciun

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost bucurie mare pentru 100 de copii din Iași, aflați în grija statului. Pentru că vin sărbătorile, un om de afaceri le-a oferit câte 200 de lei celor cu note bune la învățătură.

Copiii au cumpărat apoi dintr-un supermarket tot ce-au dorit ei. Unii și-au luat rechizite pentru școală, alții podoabe de Crăciun, astfel încât să aducă atmosfera sărbătorilor și la casa de copii.

Petru are 16 ani, este elev la un liceu din Iași și se află în grija statului de când avea 2 ani. Pentru că are note bune, a primit și el bani pentru a cumpăra ce-și dorește dintr-un supermarket.

Petru: "Mi-am luat niște rechizite că sunt în clasa a 10-a și urmeza să am tezele. M-am înscris la Secret Santa de Crăciun, m-am gândit să iau și cadou colegului."

Gabriel are 13 ani și, pentru că părinții nu puteau avea grijă de el, stă în centru din luna septembrie. Adolescentul încearcă să aducă atmosfera de Crăciun în noua să locuință.

Citește și
test saliva
Doar 16 dintre cei 88 de elevi cu rezultatul pozitiv la testul cu salivă sunt confirmați și în urma testului PCR

Gabriel: ”Mi-am luat globuri pentru a împodobi bradul, ghirlandă și un fular și un pulover să am o amintire de Crăciun."

Copiii de la centru primesc lunar o bursă de 28 de lei, iar suma alocată pentru hrană este de 16 lei pe zi. Acum și-au făcut toate poftele.

Copil: "Un parizer, cartofi, chipsuri și ulei să îmi fac cartofi prăjiți când vreau."

Copil: "O geacă pe care care mi-o doresc mult și nu am avut posibilitatea și acum profit de ocazie. e foarte frumoasă îmi place și câteva produse de igiena, șampon, gel de duș, deodorant."

Ideea de a le oferi copiilor din centrele de plasament bani, cu care să cumpere ce doresc, a fost a unui tânăr care a trăit și el în orfelinatele din Iași. Acum are un ONG prin care sprijină oamenii nevoiași. Banii au fost oferiți de un om de afaceri din București.

Sorin Constantinescu, om de afaceri: "Am zis hai să-i ducem pe cei 100 de copii să-și cumpere ce vor ei fără să fie forțați pentru ceva anume. Mă așteptam să se bulucească la dulciuri și ei și-au luat produse de igienă, e destul de trist."

Ciprian Mihalcea, director „Zâmbetul Nostru”: "La 16 ani o asociație a făcut acest lucru pentru mine și mi-a propus să fac și eu când o să fiu mare."

Cei 100 de copii care au primit daruri au medii peste 08.50.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult