Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Britanicii susțin aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, deși Marea Britanie a părăsit blocul comunitar în urmă cu 3 ani

Britanicii susțin, în mod covârșitor, aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, arată un sondaj realizat de Opinium pentru Mișcarea Europeană pro-UE din Marea Britanie.

Aproximativ 54% dintre cei 2.000 de britanici chestionați sunt de părere că țara condusă de Volodimir Zelenski trebuie să devină membră a blocului comunicar după încheierea războiului. Doar 12% din aceștia sunt împotrivă.

Principalele motive invocate de cei care sunt de acord cu aderarea Ucrainei la UE au fost: creșterea securității și apărării Ucrainei împotriva Rusiei (62%) și reducerea influenței Rusiei în Europa (49%).

„Sondajele noastre descoperă cât de mult mai puternici, mai siguri și mai prosperi suntem atunci când lucrăm împreună în toată Europa, unde împărtășim valori, standarde și obiective comune, iar invadarea Ucrainei de către Putin subliniază importanța lucrului împreună în toată Europa pentru a ne consolida securitatea și apărarea”, a declarat Anna Bird, care deține funcția de director executiv al Mișcării Europene pro-UE din Marea Britanie.

„Suntem capabili de mult mai mult atunci când lucrăm și acționăm împreună, motiv pentru care vedem viitorul Ucrainei în cadrul alianțelor UE și NATO”, Kira Rudik, deputat ucrainean.

Citește și
drona ucraina
Ucraina, acuzată că a lansat multiple atacuri cu drone pe teritoriul Rusiei. O bază militară importantă, avariată

Aderarea Ucrainei la UE este susținută de 55% dintre alegătorii conservatori, 62% dintre cei laburişti și 48% dintre cei ai Partidul Brexit, informează Mirror.

Sondajul vine la mai puțin de șapte ani de când 52% dintre britanici au fost pentru, iar 48% împotriva ieșirii din Uniunea Europeană.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult