Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Boris Johnson a demisionat de la șefia Ministerului de Externe. Cine îl înlocuieşte

Your browser doesn't support HTML5 video.

Boris Johnson a demisionat, luni, de la șefia Ministerului Britanic de Externe. Este al doilea ministru din Cabinetul Theresei May care renunță la funcție, după demisia ministrului pentru Brexit, David Davis.

UPDATE 23:10 Jeremy Hunt, ministrul Sănătăţii în cabinetul May, preia portofoliul Externelor, a anunţat BBC.

 „În această după-amiază, premierul a acceptat demisia lui Boris Johnson de la șefia diplomației britanice. Succesorul său va fi anunțat în curând. Premierul îi mulțumește lui Boris pentru activitatea sa”, a declarat un purtător de cuvânt al premierului Theresei May, citat de The Guardian.

Demisia sa vine după ce David Davis a renunțat la șefia Ministerului pentru Brexit, la fel ca și adjunctul său Steve Baker.

Decizia lui Johnson a venit cu doar 30 de minute înainte ca Theresa May să prezinte Parlamentului britanic un nou plan pentru Brexit, care a înfuriat mulți parlamentari britanici.

Citește și
brexit
Brexit ar putea fi amânat. Anunţul făcut de un lider european

Ulterior, el a avertizat că Marea Britanie ar putea ajunge un fel de colonie a Uniunii Europene după Brexit, conform Reuters, citat de Agerpres.

„Ne îndreptăm cu adevărat spre statutul unei colonii - şi mulţi vor lupta să vadă avantaje politice sau economice ale acelui aranjament special. Brexitul ar trebui să fie despre oportunitate şi speranţă. Ar trebui să fie o şansă de a face lucrurile diferit, de a fi mai dinamici şi de a maximiza avantajele particulare ale Marii Britanii într-o economie mondială deschisă şi vizionară. Acel vis (despre Brexit) moare, sufocat de temeri proprii inutile'', a menţionat Boris Johnson, citat de website-ul de ştiri Guido Fawkes.

Plecarea lui Johnson din Cabinetul Theresei May va adânci criza politică, cât și șansele ca premierul britanic să rămână fără votul de încredere al Parlamentului, scrie The Guardian.

Decizia vine în urma unei reuniuni a lui May cu miniştrii săi, duminică, ce a dus anunţul unui acord asupra dorinței Executivului de a păstra o relaţie comercială strânsă cu UE.

 CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult