Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bombă din al Doilea Război Mondial, descoperită la Kremlin

Autorităţile ruse au descoperit o bombă de aviaţie neexplodată rămasă din al Doilea Război Mondial pe teritoriul Kremlinului, în plin centrul Moscovei.

Kremlinul, al cărui nume se traduce prin "fortăreaţa", este principalul bastion al puterii politice din Rusia şi reşedinţă a şefului statului rus, notează Agerpres.

În cursul bătăliei pentru Moscova din anii 1941-1942, forţele naziste au bombardat oraşul. Bătălia s-a încheiat printr-o victorie crucială a armatei sovietice, care a inversat tendinţa pe Frontul de est.

Bomba a fost descoperită la mare adâncime sub Kremlin, în cursul unor excavări arheologice.

Informaţia a fost confirmată de comandantul militar al Kremlinului, general-locotenentul Serghei Hlebnikov, care a declarat că bomba a fost dezactivată, iar apoi transportată pentru a fi detonată într-un loc sigur, precizează RIA Novosti.

Citește și
exercitiu militar de decontaminare in Rusia
Victimele accidentului nuclear din Rusia, "eroi naţionali". Ce armă ar fi testat

„Toate măsurile necesare pentru asigurarea securităţii pe teritoriul Kremlinului au fost efectuate. E linişte la Kremlin. Proiectilul a fost înlăturat şi dus în altă parte pentru a fi detonat”, a precizat el.

Programul zilnic al preşedintelui Vladimir Putin nu a suferit modificări în urma descoperirii bombei, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de media ruse.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult