Bill Gates al „Marii Britanii” și fiica sa ar fi murit după scufundarea iahtului de lux. Mărturia soției salvată din furtună
Galerie foto
Yachtul lung de 56 de metri (184 ft) a fost identificat ca fiind Bayesian, înregistrat în Marea Britanie, și s-a scufundat cu 22 de persoane la bord cu puțin timp înainte de răsăritul soarelui, a declarat paza de coastă italiană, potrivit Daily Mail.
Numele celor morți și dispăruți nu au fost făcute publice imediat, însă o persoană familiarizată cu operațiunea de salvare a confirmat că Lynch nu a fost găsit. Paza de coastă italiană a declarat că persoanele dispărute aveau cetățenie britanică, americană și canadiană. Printre cele 15 persoane salvate se numără și un copil în vârstă de un an.
Soția dlui Lynch, Angela Bacares, în vârstă de 57 de ani, s-a numărat printre cele cincisprezece persoane care au fost salvate de pe iaht, care se pare că îi aparținea și care transporta zece membri ai echipajului, proprietarul și 11 invitați.
Femeia a declarat presei italiene că atât soțul ei, cât și fiica lor Hannah, în vârstă de 18 ani, sunt dați dispăruți după scufundarea navei Bayesian.
Dl Lynch a chemat invitați de la firma de avocatură Clifford Chance, precum și de la propria sa companie Invoke Capital, pentru a sărbători achitarea sa de acuzațiile de fraudă în iunie, dându-i astfel câștig de cauză antreprenorului după o luptă juridică de 12 ani privind vânzarea firmei sale, Autonomy, către Hewlett-Packard în 2011, în valoare de 8,6 miliarde de lire sterline, relatează Telegraph.
Soția dlui Lynch a declarat pentru publicația italiană La Repubblica că ea și soțul ei s-au trezit la ora 4 dimineața când barca s-a înclinat. Femeia a declarat că inițial nu au fost îngrijorați și că s-a ridicat din pat să vadă ce se întâmplă, iar la un moment dat un geam s-a spart și a creat confuzie.
În timpul scufundării, femeia a suferit răni la picioare care ar fi făcut-o să nu poată merge și să stea într-un scaun cu rotile, relatează La Repubblica, în timp ce are răni și în alte părți ale corpului. Ea pare să fie în stare de șoc, relatează ziarul.
„Supraviețuitorii sunt foarte obosiți și întreabă în permanență de persoanele dispărute. Din câte știu eu, un singur cadavru a fost găsit, ceilalți sunt încă dispăruți. Le-am spus supraviețuitorilor această informație, dar ei vorbesc și plâng tot timpul, pentru că și-au dat seama că nu prea există speranțe de a-și găsi prietenii în viață”, a declarat medicul Domenico Cipolla.
Mama britanică Charlotte Golunski și bebelușul ei de un an, pe nume Sofia, ar fi fost printre cei salvați de o barcă cu pânze din apropiere, iar Dr. Cipolla a confirmat că au fost tratați la spitalul Di Cristina.
Charlotte Golunski, în vârstă de 35 de ani, a descris modul în care și-a pierdut fiica pentru câteva momente, în „furia valurilor”, înainte de a o găsi o barca cu pânze și de a reuși să le aducă pe amândouă în siguranță.
Furtunile și precipitațiile abundente au măturat Italia în ultimele zile, cu inundații și alunecări de teren care au provocat pagube majore în nordul țării, asta după săptămâni de căldură toridă.
Opt dintre cei salvați au fost transferați la spitalele locale. Toți erau în stare stabilă, au raportat mass-media locale. Căpitanul unei ambarcațiuni aflate în apropiere a declarat că, atunci când a lovit furtuna, a pornit motorul pentru a păstra controlul asupra navei și a evita o coliziune cu Bayesian.
Cine a fost Mike Lynch?Lynch, 59 de ani, cu afaceri în domeniul IT, a fost achitat în luna iunie de un juriu din San Francisco cu privire la acuzaţiile de fraudă formulate împotriva sa în legătură cu vânzarea companiei sale de software, Autonomy, către Hewlett-Packard pentru 11 miliarde de dolari, în 2011.
Această tranzacţie i-a cimentat lui Lynch reputaţia de varianta britanică a lui Bill Gates. La scurt timp însă Hewlett-Packard a anunţat că valoarea companiei Autonomy este mai mică cu 8,8 miliarde de dolari faţă de suma de achiziţie.
Lynch s-a declarat „mulţumit” după decizia de achitare în procesul penal în care a ales să se apere singur, negând în faţa juraţilor orice faptă greşită şi dând vina pe HP pentru erori în procesul de integrare a celor două companii.