Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bilanțul morților în incendiile din Australia. Nivelul de poluare al aerului este uriaș

Your browser doesn't support HTML5 video.

Numărul oamenilor decedaţi în urma incendiilor din Australia a ajuns la 27.

Dar nu se ştie cu exactitate câte animale, păsări şi alte vieţuitoare au pierit în iadul de la Antipozi.

Animalele care au scăpat din flăcări sunt tratate acum de medicii militari australieni.

Medicii armatei australiene sunt ocupați până peste cap cu ajutorarea ursuleților koala și a cangurilor scăpați cu viață din incendiile care au devastat Australia. Personalul medical are grijă de noii pacienți și se poartă cu ei de parcă ar fi copii.

Garnett Hall, medic militar: „Sunt la Parcul Natural Insula Cangurului, unde am salvat mai multe animale rănite, majoritatea sălbatice. Cele mai multe sunt urși koala. Și bieții micuți au foarte multe arsuri. Brațele lor sunt arse grav. Unii au nasurile arse și fețele. Au foarte multă blană pârlită și multe animale au afecțiuni la plămâni din cauză că au respirat fumul foarte fierbinte de la incendii."

Citește și
incendii
Pagubele în urma incendiilor din Australia sunt uriașe: „Costurile sunt fără precedent”

Peste 110 medici și rezerviști ai armatei australiene luptă pentru a salva viețuitoarele. De asemenea, în orașul Malacuta, veterinarii fac tot posibilul pentru urșii koala.

Leanne Wicker, veterinar: „Avem foarte mulți voluntari care, de patru ori pe zi se duc să hrănească urșii koala cu mâncare pasteurizată, care este vitală pentru ei. Este de asemenea minunat pentru acești voluntari pentru că este formidabil faptul că pot acorda îngrijiri și pot face ceva practic."

Pe de altă parte, fumul din incendiile de vegetație s-a întors asupra orașului Sydney și a afectat din nou calitatea aerului din metropola cu cinci milioane de locuitori. Potrivit specialiștilor, cota de poluare din Sydney este de de două ori și jumătate peste limita admisă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult