Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bila de foc apărută brusc pe cerul Kievului. Ce ar fi fost, de fapt, obiectul misterios. VIDEO

Un flash observat pe cerul Kievului, care a stârnit o mulţime de reacţii pe reţelele de socializare. Cel mai probabil a fost vorba despre un meteorit, a transmis agenția spațială ucraineană, informează joi AFP.

Miercuri seara,"în jurul orei 22:00 (19:00 GMT), s-a observat strălucirea unui obiect aerian pe cerul Kievului", a declarat şeful administraţiei militare a capitalei Ucrainei, Serhii Popko, pe Telegram.

"Conform informaţiilor iniţiale, acest fenomen este consecinţa căderii unui satelit NASA pe Pământ", a adăugat el.

Agenţia spaţială americană a anunţat la începutul săptămânii că un satelit cu o greutate de aproximativ 300 de kg va reveni miercuri în atmosferă la o oră necunoscută.

Ulterior, agenția spațială ucraineană a transmis că flashul s-a datorat probabil unui meteorit, pista căderii unui satelit şi cea a unui sistem de armament fiind excluse.

"Nu putem identifica exact obiectul. Ipoteza noastră este că este un meteorit, dar ne lipsesc datele pentru a stabili natura exactă", a declarat pentru France Presse şeful adjunct al centrului de control al agenţiei spaţiale a Ucrainei, Igor Kornienko.

"Instrumentele de observare au înregistrat o explozie puternică, noi am înregistrat-o şi am stabilit unde a avut loc" pe cer, a adăugat el.

Potrivit acestuia, agenţia nu a putut "evalua dimensiunea" corpului care a pătruns în atmosfera Pământului, provocând fulgerul. Pe de altă parte, acesta nu a lovit solul.

"Conform datelor noastre, nu a ajuns pe Pământ, nu a existat niciun impact, dat fiind că nu există date seismice", a explicat Kornienko.

Puţin mai devreme, administraţia militară a capitalei Ucrainei a recunoscut că s-a înşelat cu o zi înainte afirmând că fenomenul ar fi fost cauzat de căderea unui satelit NASA, ceea ce agenţia spaţială americană infirmase la rândul ei.

"Le revine experţilor să afle ce a fost exact", a indicat Serghei Popko, şeful administraţiei militare a oraşului, pe Telegram.

"Cel mai important lucru este siguranţa Kievului şi a locuitorilor săi. Nu a fost un atac cu rachete şi apărarea noastră antiaeriană nu şi-a folosit armele", a precizat el.

Val de reacții pe rețelele de socializare

Un jurnalist AFP a observat un fulger pe cer, care nu a fost urmat de niciun sunet.

Alerta aeriană a fost activată, a subliniat Popko, precizând totodată că "apărarea antiaeriană nu a intrat în acţiune".

La scurt timp, Forţele Aeriene Ucrainene au susţinut, de asemenea, că flash-ul a avut "legătură cu căderea unui satelit/meteorit", afirmând totodată că acest lucru nu a fost încă clarificat.

"Reţelele sociale se distrează răspândind meme cu farfurii zburătoare, dar vă rugăm să nu folosiţi sigla oficială a Forţelor Aeriene pentru a crea meme", a adăugat forţa.

Luni, într-un comunicat, NASA a spus că se aşteaptă ca cea mai mare parte a satelitului Rhessi să fie distrus în momentul intrării în atmosferă."Dar este de aşteptat ca unele componente să supravieţuiască", a spus agenţia spaţială americană, adăugând că riscul de a răni pe cineva pe Pământ este scăzut, de aproximativ o şansă la 2.467.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult