Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bernie Ecclestone, criticat de Formula 1, după ce a spus că este dispus să „încaseze un glonț pentru Putin”

Fostul patron al Formulei 1, Bernie Ecclestone, a declarat că președintele rus Vladimir Putin este o "persoană de primă clasă" care a făcut "greșeli", în timp ce l-a criticat pe liderul ucrainean Volodimir Zelenski pentru că "nu a ascultat" de Kremlin.

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

 

Bernie Ecclestone a șocat opinia publică după ce l-a ridicat în slăvi pe președintele rus Vladimir Putin, în cadrul emisiunii Good Morning Britain de la ITV: "Din nefericire, el (n.r. – Putin) este ca mulți oameni de afaceri, cu siguranță ca mine, că facem greșeli din când în când și când faci greșeala, trebuie să faci tot ce poți pentru a ieși din ea".

Întrebat în cadrul emisiunii dacă îl mai consideră pe Putin un prieten, miliardarul în vârstă de 91 de ani a spus: "Încă aș încasa un glonț pentru el. Aș prefera să nu doară, dar dacă doare, tot aș încasa un glonț, pentru că este o persoană de primă clasă. Ceea ce face este un lucru pe care el a crezut că este cel mai bun lucru pe care îl face pentru Rusia".

Citește și
Vladimir Putin: ”Obiectivele din Ucraina sunt nobile”. Ce spune despre izolarea Rusiei de restul lumii
Secretarul Apărării din Marea Britanie: Vladimir Putin este un „nebun” care suferă de ”Complexul Napoleon”
Ecclestone l-a criticat pe Zelenki

Miliardarul din Marea Britanie l-a criticat, însă, pe liderul ucrainean Volodimir Zelenski pentru că nu a vrut să îl asculte pe președintele Rusiei.

"Nu am avut nicio problem. Cealaltă persoană din Ucraina, profesia sa, am înțeles, a fost comediant - și cred că se pare că vrea să continue această profesie. Cred că dacă s-ar fi gândit la lucruri, cu siguranță ar fi făcut un efort suficient de mare pentru a vorbi cu Putin, care este o persoană sensibilă, și l-ar fi ascultat și ar fi putut probabil să facă ceva în această privință", a adăugat fostul patron al Formulei 1, potrivit Sky News.

Când i s-a atras atenția că invazia Rusiei în Ucraina a provocat moartea a mii de oameni nevinovați, Ecclestone a răspuns simplu: "Nu a fost ceva intenționat".

Citește și Secretarul Apărării din Marea Britanie: Vladimir Putin este un „nebun” care suferă de ”Complexul Napoleon”

"Sunt destul de sigur că Ucraina, dacă ar fi vrut să iasă cum trebuie din asta, ar fi putut să o facă", a adăugat el.

Ecclestone a declarat că nu a mai vorbit cu "prietenul" său de când Rusia a invadat Ucraina în februarie.

F1: Nu reprezintă valorile moderne ale acestui sport

Dar el a precizat: "Sunt absolut sigur că acum își dorește să nu fi început toată această afacere, dar nu a început ca un război." Întrebat dacă Marele Premiu al Rusiei ar trebui eliminat din calendarul F1 și dacă ar trebui interzis piloților ruși, Ecclestone a reacționat: "Nu mă aflu acum în poziția de a fi făcut ceva în această privință. Nu sunt sigur că aș fi oprit asta și cu siguranță nu aș fi făcut-o nici acum, și cred că este greșit să împiedic sportivii ruși, inclusiv, evident, piloții, să participe la sportul lor. Ei nu s-au implicat în asta de la bun început. Ei nu ar trebui să fie pedepsiți".

Ecclestone a plecat de la cârma Formulei 1 în 2017, când a renunțat la funcția de director executiv.

Formula 1 a emis o declarație după ce fostul său director executiv l-a descris pe Putin ca fiind "sensibil" și "o persoană de primă clasă" care "credea că face ceea ce trebuie pentru Rusia".

Un purtător de cuvânt al Formulei 1 a declarat: "Comentariile făcute de Bernie Ecclestone reprezintă opiniile sale personale și sunt în contrast foarte puternic cu poziția valorilor moderne ale sportului nostru".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult