Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Benjamin Netanyahu: „Uciderea lui Nasrallah a fost un pas necesar către atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Armata israeliană continuă să atace locațiile Hezbollah din sudul capitalei Beirut. „Urmează zile dificile”, avertizează oficialii de la Tel Aviv, care analizează o posibilă extindere a ofensivei militare pe frontul din nord.

Iranul, principalul finanțator al Hezbollah, e gata să trimită trupe în Liban. Liderul suprem de la Teheran, ayatolahul Ali Khamenei, a fost transferat într-un adăpost sigur de unde le-a cerut tuturor musulmanilor să fie de partea grupării islamiste.

Statele Unite și Marea Britanie și-au îndemnat cetățenii să părăsească de urgență Libanul. Numai sâmbătă, bombardamentele de acolo au făcut cel puțin 33 de morți și aproape 200 de răniți.

Acesta sunt doar o parte dintre exploziile care au zguduit pentru a doua noapte consecutiv sudul capitalei libaneze, bastion al militanților Hezbollah. Rădiurile au vizat aceeași zonă unde, cu o zi înainte, a fost ucis șeicul Hassan Nasralah, liderul grupării islamiste.

Benjamin Netanyahu, premierul israelian: „Nasrallah nu a fost doar un alt terorist. El era Teroristul. Uciderea lui Nasrallah a fost un pas necesar către atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus, aducerea în siguranță a locuitorilor din nord la casele lor și schimbarea balanței de putere în regiune pentru anii următori.”

Citește și
trupe
Israel și Hezbollah nu vor să încheie niciun armistițiu. „Suntem pe marginea prăpastiei”. Scenariile posibile rămase

Organizația Hezbollah, susținută de Iran, îl consideră pe Nasrallah un martir și a promis că vă continua lupta împotriva Israelului.

Sirenele care anunțau un posibil raid aerian s-au auzit sâmbătă în mai multe orașe din centrul Israelului, inclusiv pe aeroportul Internațional Ben Gurion.

Yahya Saree, purtătorul de cuvânt al rebelilor Houthi din Yemen: „ În sprijinul poporului palestinian asuprit și că răspuns la crimele inamicului sionist din Fâșia Gaza și Liban, forțele armate yemenite au lansat o operațiune ce a vizat aeroportul „Ben Gurion” din Israel, în timpul sosirii criminalului Benjamin Netanyahu. Operațiunea a fost efectuată cu o rachetă balistică „Palestina 2”.

Racheta lansată din Yemen a fost interceptată înainte să facă victime.

Contraamiralul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene: „Începând de astăzi (sâmbătă), sunt interzise adunările mai mari de 1.000 de persoane în diferite zone din centrul țării. Luăm toate măsurile de precauție necesare că să fiți în siguranță. Urmează zile dificile”.

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Khamenei, a promis răzbunare pentru moartea lui Nasralah.

Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației le recomandă companiilor aeriene să evite spațiul aerian libanez și israelian în următoarea lună.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult