Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Belgia a devenit prima țară care a impus carantinarea obligatorie a pacienților infectați cu variola maimuței

Belgia a devenit prima țară din lume care a decis carantina obligatorie pentru oamenii infectați cu variola maimuței.

Decizia a fost luată vineri după ce țara a raportat patru cazuri pozitive ale acestei boli în ultima săptămână, conform Politico, citat de News.

Pacienții confirmați cu variola maimuței vor fi nevoiți să intre în carantină obligatorie de 21 de zile.

Decizia în ceea ce privește persoanele care au avut contact cu cei infectați cu variola maimuței

Pe de altă parte, persoanele care au avut contact cu cei infectați cu acest virus nu vor fi obligate să se autoizoleze, dar vor trebui să rămână vigilente, în special dacă au contact cu oameni vulnerabili, potrivit autorităților sanitare belgiene.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunțat sâmbătă 92 de cazuri confirmate în 12 ţări diferite și alte 28 de cazuri suspecte ca fiind investigate.

Au fost confirmate cazuri de variola maimuţei în Statele Unite ale Americii, Australia, Canada, Germania, Franța, Portugalia, Suedia, Italia, Belgia, Spania și Regatul Unit.

Cu toate acestea, Institutul de Medicină Tropicală din Belgia a declarat că riscul izbucnirii unui focar mai mare în ţară este scăzut, conform cotidianului belgian Le Soir.

Patru cazuri de variola maimuței depistate în Belgia

Sâmbătă, microbiologul Emmanuel André, care se ocupă de laboratorul naţional de referinţă pentru Covid-19 din Belgia, a postat pe Twitter că un al patrulea caz de variolă a maimuţei a fost confirmat în ţară.

„Acest pacient este tratat în Valonia şi are legătură cu evenimentul de la Anvers în care au fost infectate alte două persoane,” a scris el, referindu-se la un festival desfăşurat în oraşul-port belgian Anvers din luna mai.

Variola maimuţei este o boală din aceeaşi familie cu variola, iar simptomele includ erupţie cutanată, febră, dureri musculare şi dureri de cap.

Variola maimuţei are o rată de mortalitate mai scăzută decât variola, sub 4%, dar experţii sunt îngrijoraţi de răspândirea neobişnuită a bolii în afara Africii, unde este frecvent întâlnită.

CITEȘTE ȘI: Spania anunță zeci de cazuri de variolă non-umană. Ce au arătat analizele de laborator

Criza climatică ar putea crea viitoare pandemii. Cercetători: Peste 15.000 de viruși se vor răspândi

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult