Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Belgia decide soarta unui cunoscut rapper, condamnat la închisoare în Spania pentru glorificarea terorismului

Justiția din Belgia decide marți cu privire la extrădarea în Spania a rapperului Josep Miquel Arenas, cunoscut sub numele de scenă Valtonyc, condamnat în țara sa pentru glorificarea terorismului și insulte aduse coroanei.

 

Curtea de Apel din Gent este așteptată marți să se pronunțe cu privire la cererea Spaniei de extrădare a rapperului Josep Miquel Arenas, cunoscut sub numele de scenă Valtonyc, pe care justiția spaniolă l-a condamnat în 2018 la doi ani de închisoare pentru glorificarea terorismului și încă un an și jumătate pentru insulte aduse coroanei, scrie Moncloa.

Belgia a respins deja, într-o primă instanță, cererea de extrădare a Spaniei.

Indiferent de sentința de marți a Curții de Apel din Gent, părțile mai au opțiunea de a face recurs la ultima instanță a Belgiei, Curtea de Casație.

Citește și
tanara ucisa
Caz incredibil. Cum au reușit polițiștii să descopere un criminal care a ucis o tânără acum 40 de ani

Acest eventual nou proces ar urma să dureze între 3 luni și un an de zile.

Valtonyc a fugit în Belgia în iunie 2018 după ce a fost condamnat de Curtea Națională din Spania pentru infracțiuni de glorificare a terorismului la doi ani de închisoare și încă un an și jumătate pentru insulte aduse coroanei, sentință pronunțată pentru infracțiuni comise între 2012 și 2013 și mai târziu confirmată de Camera a doua a Curții Supreme.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult