Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Belarus a adunat trupe la granița cu Ucraina. Kievul avertizează: ”Nu faceți greșeli tragice sub presiunea Moscovei”

Ucraina spune că urmărește îndeaproape granița cu Belarus după acumularea de trupe acolo în ultimele zile.

Ministerul de Externe al Kievului a acuzat săptămâna trecută Minsk că concentrează un „număr semnificativ de personal” în regiunea Gomel de lângă granița de nord a Ucrainei „sub ghidul exercițiilor”.

A avertizat rapid oficialii belarusi să nu facă „greșeli tragice sub presiunea Moscovei” și să-și retragă forțele.

Institutul pentru Studierea Războiului a spus că desfășurarea trupelor Belarusului a fost probabil menită să distragă soldații ucraineni de pe alte fronturi.

De asemenea, a evaluat că liderul belarus Alexandru Lukașenko este „extrem de puțin probabil să riște o luptă cu Ucraina care i-ar putea slăbi regimul”.

Vorbind joi la televizor, un purtător de cuvânt al serviciului de grăniceri al Ucrainei a declarat că nu a detectat nicio amenințare imediată la graniță, dar că trupele ucrainene o țin monitorizată constant.

„Acesta este la zeci de kilometri de granița noastră, în puncte diferite – distanțe diferite”, a spus Andriy Demchenko.

„Ceea ce se întâmplă pe teritoriul Belarusului este monitorizat activ de unitățile de informații, de ministerul apărării și de serviciul de frontieră de stat pentru a înțelege cum se schimbă situația, cât de amenințătoare poate fi pentru Ucraina.

Pentru ca toate componentele forțelor noastre de apărare, care întăresc această direcție, să aibă posibilitatea de a reacționa la timp la orice acțiuni”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult